Metro-portal.hr

objavljeno 28.11.2009. 16:42:50
festival novog cirkusa

Krcati ZKM pozdravio silazak gospođe Poppins

Zagrebački akrobati oduševili gledatelje na petom Festivalu novog cirkusa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (ZKM)

Jedva da se igla mogla provući kroz krcato gledalište velike dvorane Istra Zagrebačkog kazališta mladih u kojem je sinoć, u sklopu petog Festivala novog cirkusa premijerno izvedena predstava „Poppins silazi" zagrebačke akrobatske skupine Triko, u režiji Dubravke Crnojević-Carić.

Zainteresirana publika, ali i brojni prijatelji, napunili su sve do zadnje i stepenice oko gledališta; prva cirkuska predstava sufinancirana novcem zagrebačkog Ureda za kulturu definitivno je privukla velik interes, a potom i dugotrajni aplauz.

„Poppins silazi" predstava je koja slavi ženskost i, po motivima priče o čudesnoj engleskoj dadilji, pronalazi djecu u nas samima. Akrobatkinje, redateljica i suradnici bili su zasuti cvijećem.

Nakon posve rasprodanih predstava Compagnie Bal (koja je dvjema izvedbama „Ode dlaki" otvorila festival), program se danas nastavlja dvjema međunarodnim premijerama na sceni Travno Zagrebačkog kazališta lutaka.

„Miroir, Miroir" francuske skupine Moglice-Von Verx na pozornicu donosi akrobatsku priču ispričanu tek uz pomoć klavira i visećeg ogledala, dok njemačka skupina Nova Voda, u koreografiji Ante Ursića i izvedbi Julie Christ, donosi predstavu „Bambula" o tijelu kao posudi sjećanja, inspiriranu motivima iz romana „Rio bar" Ivane Sajko.

U popratnom programu, treći festivalski dan završit će također rasprodanom izvedbom Cirkuskabarea domaćih izvođača u Autonomnom kulturnom centru Medika.

Ulaznice za nerasprodane predstave Festivala novog cirkusa mogu se kupiti sat vremena prije izvedbe na mjestu održavanja.

28.11.2009. 16:42:50
http://metro-portal.hr/krcati-zkm-pozdravio-silazak-gospodje-poppins/27437/