Metro-portal.hr

objavljeno 20.07.2011. 14:50:00
KRAĆE SLAĐE

Kratkotrajni seks, najbolji seks

Dr. Jane Howard, spolna terapeutkinja iz australskog Brisbanea, kaže kako postoji velik raskorak između muškog i ženskog shvaćanja spolnosti

Seks
Seks (Deviantart)

Prema tvrdnjama australskih seksualnih terapeuta, kratkotrajan je seks najbolji. Kao optimalno trajanje ocijenili su seks do 13 minuta, a već je i trominutni «quicky» sasvim dovoljan da se dobro osjećate.

Australski su proučavatelji seksualnosti možda došli do nečega čime se muškarci baš i ne mogu pohvaliti. Dok bi većina njih radije imala koju minutu seksa više, ženama je gotovo potpuno svejedno ako se stvar završi trenutno, važno je da bude eksplozivno.

Ova je studija prva u nizu proučavanja idealnog trajanja spolnog odnosa pri čemu se misli samo na dio s penetracijom, bez predigre. Slučajni je izbor uzorka među Amerikancima i Kanađanima pokazao da je seks u trajanju između 7 i 13 minuta sasvim zadovoljavajući. Seks kraći od tri minute čini im se apsolutno nezadovoljavajućim, dok svaku minutu iznad one trinaeste smatraju gubljenjem vremena.

Kada se radi o seksu, naša su očekivanja često nerealna

Svrha studije bila je slijedeća: pokazati parovima da su njihova očekivanja u vezi sa seksom nerealna, što se tek nadovezuje na tvrdnju kako je samo dugotrajan seks ono što ima ljekovit učinak na tijelo. Ako parovima "škripi" na seksualnom planu, na takav su ih način i umirili i utješili.

Kvaliteta je važnija od kvantitete

Bez daljnjega, kratkotrajan je seks u potpunoj suprotnosti s uvriježenim mišljenjem o tome kako bi trebao funkcionirati idealan muški seksualni lik - veliki penis, u kompletu s čeličnom erekcijom koja bi morala trajati od sutona do zore idućeg dana.

Veličina ipak nije bitna -bitna je kvaliteta, a ne kvantiteta i u smislu obdarenosti i u smislu izdržljivosti. Zanimljivo je što je takva predstava ukorijenjena kod oba spola, dok stručnjaci radije pružaju realniju sliku. Naime, takva zamišljena slika objašnjava mnoge seksualne disfunkcije, što pak nije nimalo neuobičajeno.

Dr. Jane Howard, spolna terapeutkinja iz australskog Brisbanea, kaže kako postoji velik raskorak između muškog i ženskog shvaćanja spolnosti, piše Intimatemedicine. Tako se žene, prema ovom istraživanju, na ovom dijelu svijeta 8Australija) zadovolje prilično brzo, dok muškarcima treba znatno više vremena i često ostanu žedni kraj bunara puna vode.

U cijeloj prići ima još jedan interesantan podatak: s obzirom na postotak površine kontinenta prekrivena pustinjom, zadnje je što bi itko od sudionika istraživanja poželio je dehidracija zbog dugog seksanja.

20.07.2011. 14:50:00
http://metro-portal.hr/kratkotrajni-seks-najbolji-seks/61486/