Metro-portal.hr

objavljeno 10.10.2012. 22:10:00
KRATKE FRIZURE

Kratka kosa - sve što trebate znati prije i nakon šišanja

SLIKE I VIDEO - Kratke frizure su ženstvene, nježne, elegantne, a istovremeno glamurozne, sportske i otkačene

Šišanje na kratko je uvijek dobar izbor
Šišanje na kratko je uvijek dobar izbor (Free Digital Photos)

Kratka kosa je u modi, ali prije nego što se odlučite na radikalno šišanje, dobro promislite jeste li na to spremni jer je povratak na staro dugotrajan. Mnogi smatraju da je kratka kosa muškobanjasta, iako to uopće nije točno. Upravo suprotno, frizure s kratkom kosom su vrlo ženstvene, nježne i elegantne, a istovremeno mogu biti glamurozne, sportske i otkačene.

Oblik lica

Ovalno lice - ne možete pogriješiti, sve je dopušteno. Ideje za frizure pokupite od Natalie Portman i Demi Moore (starije slike).

Trokutasto lice - za volumen je u ovom slučaju ključna kosa na vratu. Izbjegavajte frizure s previše kose na vrhu glave jer će vam lice izgledati šire nego što je.

Okruglo lice - odaberite frizuru koja izdužuje lice što znači da bi kosa na stranama trebala biti kraća nego na vrhu i na vratu.

Četvrtasto lice - potrebni su vam fini, mekani rezovi, s vrlo malo strukture.

Vrsta kose

Tanka kosa - kosa se prilikom šišanja ne smije dodatno tanjiti nego upravo šišati tako da se kasnije stvori dojam gustoće. Upravo je iz tog razloga šišanje važno prepustiti profesionalnom frizeru, a ne eksperimentirati kod kuće. Za njegu kratke, tanke kose najbolja je pjena.

Gusta i neposlušna kosa - stanjivanje gustoj kosi daje potrebnu lakoću. Za razliku od tanke kose, u ovom slučaju vrlo važnu ulogu igra dužina kako frizura kasnije ne bi izgledala kao „kaciga". Za njegu se preporučuje vosak.

Kovrčava kosa - osobe s kovrčavom kosom ne trebaju zazirati od kratkih frizura, ali je kod kovrčave kose posebno važna njega (pretežno voskom) i održavanje, donosno redovito šišanje.

Valovita kosa - blage kovrče kratkim frizurama daju dinamiku i osobnost. Probleme mogu stvarati vlasi na vratu pa ih pokušajte izravnati proizvodima za njegu kose.

Korisni savjeti

Kratka kosa izgleda ženstvenije ako su rezovi blagi, a razlike među pojedinim „stepenicama" male, odnosno ako se pojedini prijelazi vizualno stapaju. To je posebno važno na vratu i oko ušiju.

Iako se na prvi pogled čini da s kratkom kosom nema puno brige, kratke frizure često traže neočekivano puno vremena. Postoje oblici šišanja koji kasnije zahtijevaju više ili manje njege pa se svakako konzultirajte s frizerom.

Za održavanje kratke kose neizbježno je redovito šišanje - frizera treba posjetiti najkasnije svakih 6-8 tjedana.

Na YouTubeu se mogu pronaći odlični tutorijali kako urediti kratku kosu za različite prigode. Kliknite na slike s frizurama koje vam se najviše sviđaju za detaljne video upute.

10.10.2012. 22:10:00
http://metro-portal.hr/kratka-kosa-sve-sto-trebate-znati-prije-i-nakon-sisanja/60533/