Metro-portal.hr

objavljeno 20.07.2019. 15:40:00
ISPROBAJTE :)

Krastavci - sve što vam treba ovoga ljeta

Visok udio vode u krastavcima povoljno djeluje na kožu, a osim iznutra nakon konzumacije, blagonaklono će djelovati i za lokalnu primjenu kod podočnjaka i kao lijek protiv opeklina

Krastavci imaju sjajno djelovanje na kožu
Krastavci imaju sjajno djelovanje na kožu (Arhiva)

Krastavci su omiljena preporuka nutricionista za zdravo mršavljenje tijekom ljeta, jer imaju malo kalorija, a zasitni su zbog velikog udjela vode. No, jednako tako, dermatolozi će ih preporučiti za zdravu kožu.

Znanstvenici su u ranijim istraživanjima otkrili da krastavci sadrže fitonutrijente koji pomažu u smirivanju nadražene kože i smanjenju oteklina. Sadrže i silicijev dioksid, mineral koji je važna sastavnica kolagena i čuva zdravlje kože. 

Visok udio vode u krastavcima povoljno djeluje na kožu, a osim iznutra nakon konzumacije, blagonaklono će djelovati i za lokalnu primjenu kod podočnjaka i kao lijek protiv opeklina.

Ako ste dobili opekline na koži nakon sunčanja, narežite krastavac na tanke kriške i stavite na oštećenu kožu.

Osim ugodnog osjećaja hlađenja, pružit ćete svojoj koži potrebnu hidrataciju, a silicij će smanjiti osjećaj žarenja i potaknuti brži oporavak.

Krastavac je dobar izvor kalija, magnezija i vlakana te folne kiseline, B vitamina, vitamina A i mangana, koji uništavaju slobodne radikale, ali i molibdena, koji detoksicira sulfite te triptofon, koji regulira san

20.07.2019. 15:40:00
http://metro-portal.hr/krastavci-sve-sto-vam-treba-ovoga-ljeta/119644/