Metro-portal.hr

objavljeno 21.05.2012. 18:43:02
EURO 2012.

Kranjčar i Šimunić: Utakmica s Irskom je ključna

"Puno, gotovo sve ovisi o našoj prvoj utakmici protiv Irske. Pobjedom hvatamo zalet za četvrtfinale", smatra Niko Kranjčar, a njegovo mišljenje dijeli i Josip Šimunić

Fotografija vijesti

Niko Kranjčar i Josip Šimunić, prvi je dvojac koji se pojavio na konferenciji za novinare u Rovinju gdje od jučer borave hrvatski nogometni reprezentativci. Oni u Rovinju ostaju do petka kada će preseliti u Pulu i odigrati posljednju domaću prijateljsku utakmicu pred odlazak na Europsko prvenstvo protiv Estonije, javlja Hina.

Završno brušenje forme na programu je od subote, 26. svibnja u Bad Tatzmannsdorfu, s time da će "generalku" nacionalna momčad odigrati u Oslu, 2. lipnja, s reprezentacijom Norveške.

"Atmosfera u reprezentaciji je iznimno dobra, a što se moje uloge u njoj tiče, ne znam kakva će biti nakon duge stanke zbog ozljede" - kazao je danas novinarima Niko Kranjčar dodavši kako se vrlo dobro oporavlja i osjeća. Po njegovim riječima Španjolska i Italija nisu samo favoriti naše skupine, nego i cijelog Eura, ali unatoč tomu, smatra on "Hrvatska nije bez izgleda".

"Puno, gotovo sve ovisi o našoj prvoj utakmici protiv Irske. Pobjedom hvatamo zalet za četvrtfinale. Raspored uatkmica u skupini i naša kvaliteta daju nam za pravo da budemo optimisti" naglasio je Kranjčar dodavši kako je ova reprezentacija u stanju ostavriti dobar rezultat u Poljkoj i Ukrajini.

I Josip Šimunić vjeruje da je ključ uspjeha u dvoboju s Irskom.

"Dobro se radi, a osobno se odlično osjećam. Mislim da pobjedom šprotiv Irske možemo mnogima pomrsiti račune" - poručio je Šimunić dodavši kako vjeruje da će obrana savršeno funkcionirati. Na upit novinara o učinku u dresu Dinama, Šimunić nije htio govoriti istaknuvši "kako u Rovinju boravi zbog reprezentacije, a ne kao član Dinama".

21.05.2012. 18:43:02
http://metro-portal.hr/kranjcar-i-simunic-utakmica-s-irskom-je-kljucna/71217/