Metro-portal.hr

objavljeno 17.12.2009. 21:14:29
OPET NIŠTA

Kraj sna o europskom proljeću - Dinamo izgubio od Temišvara

Ajax je poražen od Anderlechta, a hrvatskog prvaka očekuje još jedna tužna zima

(Drago Sopta / CROPIX )
U susretu posljednjeg, 6. kola A skupine Europske lige nogometaši Dinama su pred praznim tribinama maksimirskog stadiona izgubili od Temišvara 1:2 i oprostili se od Europe.

Golove za goste zabili su Bucur (67) i Goga (84), dok je strijelac za Dinamo bio Scutaru (80-autogol). Dinamu je za prolaz dalje trebala pobjeda protiv rumunjskog sastava, ali i trijumf Ajaxa u Amstersdamu protiv Anderlechta. No, Dinamu nije išao u korist niti rezultat iz Amsterdama jer su Belgijanci pobijedili.

Usprkos velikoj hladnoći i zaleđenom terenu, Dinamo je sjajno otvorio utakmicu i već u uvodnim minutama mogao je zabiti dva gola, no raspoloženi Taborda je zaustavio udarce Slepičke i Sammira. Potom su uzvratili Rumunji s dvije prilike Bourceanua i Bucura, no i Butina je bio siguran.

Od 12. do 15. minute "modri" su imali još tri prilike, no Sammir, Mandžukić i Slepička nisu bili precizni. Nakon iznimno zanimljivih 20 minuta uslijedio je pad u igri, no Dinamo je i dalje stvarao pritisak, ali rezultat se nije mijenjao. I na startu drugog dijela "modri" su nastavili u istom ritmu, ali i Taborda sa sjajnim obranama.

Kako je utakmica odmicala Dinamo je preuzimao sve više rizika u svojoj igri, što su gosti nažalost iskoristili i u 67. minuti poveli su golom Bucura. Krunoslav Jurčić je nakon primljenog gola sve bacio u napad uvevši u igru Tomečaka i Sivonjića i u 80. minuti Dinamo je izjednačio autogolom Scutarua. No, samo četiri minute kasnije gosti su ponovo došli do vodstva golom Goge.

Hrvatski prvak zauzeo je tako treće mjesto u skupini sa šest bodova iza Anderlechta i Ajaxa, dok je Temišvar posljednji sa pet bodova.

DINAMO - TEMIŠVAR 1:2

ZAGREB. Stadion Maksimir - bez gledatelja; Sudac: Carlos Velasco Carballo (Španjolska);

Strijelci: 0:1 Bucur (67), 1:1 Scutaru (80-autogol), 1:2 Goga (84)

Žuti kartonii: Mera, Nibombe

DINAMO: Butina - Ibanez (od 72. Tomečak), Kovač, Lovren, Etto - Morales (od 82. Kramarić), Badelj, Vrdoljak, Sammir - Mandžukić, Slepička (od 72. Sivonjić)

TEMIŠVAR: Taborda - Mera, Nibombe, Scutaru - Maxim, Bourceanu, Alexa, Curtean (od 75. Goga) - Parks (od 90. Ionescu), Bucur (od 88. Matei)

17.12.2009. 21:14:29
http://metro-portal.hr/kraj-sna-o-europskom-proljecu-dinamo-izgubio-od-temisvara/28819/