Metro-portal.hr

objavljeno 14.12.2009. 23:36:32
povratak na štakama

Kostelić: Sljeme upitno, prioritet je zdravlje

Ivica se ne namjerava kockati sa zdravljem, a apsolutni prioritet sezone su OI

(Igor Sambolec / CROPIX)

Ivica Kostelić vratio se u Zagreb nakon operacije koljena koja ga je po tko zna koji put udaljila sa skijaških staza. Najbolji hrvatski skijaš sljedećih nekoliko tjedana provodit će tako na rehabilitaciji umjesto da lovi bodove u Svjetskom kupu i uživa u onome što najviše voli - skijanju.

Najveća briga organizatora sljemenskog slaloma i hrvatskih navijača trenutno je neizvjesnost oko Ivičinog povrtaka na snijeg. Naime, utrka se održava već 6. siječnja što bi moglo biti prerano za najvećeg magneta publike i sponzora.

"Važno je da koljenu ostavimo dovoljno vremena da dođe na nivo na kojem je bilo prije. Ako neću biti sto posto spreman, sigurno neću u startnu kućicu. Neka se sponzori i publika ne ljute, ali prevelik je rizik", rekao je Kostelić po povratku u Zagreb.

Najvažnije utrke sezone stoga će se voziti na Olimpijskim igrama: „Doktori su vrlo zadovoljni. Dogodilo se, zapravo, najmanje zlo, nećemo propustiti Olimpijske igre i prošao sam najbolje što sam mogao."

Kostelić u utorak odlazi u Daruvarske toplice gdje će se podvrgnuti rehabilitaciji koljena i leđa, povratak na snijeg moguć je tek nakon Božića.
14.12.2009. 23:36:32
http://metro-portal.hr/kostelic-sljeme-upitno-prioritet-je-zdravlje/28577/