Metro-portal.hr

objavljeno 27.05.2011. 15:06:33
POVRATAK NAJBOLJEG

Kostelić opet skija

Kosteliću je 21. travnja operirano desno koljeno u klinici Bruderholz u Baselu, a nedavno je završio sa drugim dijelom rehabilitacije u Daruvarskim toplicama

Ivica Kostelić
Ivica Kostelić (Getty Images)

Pobjednik Svjetskog skijaškog kupa Ivica Kostelić, kojemu je 21. travnja operirano desno koljeno, danas je započeo sa slobodnim skijanjem na austrijskom glečeru Hintertux, na kojem će ostati do 3. lipnja, izvijestio je glasnogovornik Hrvatskog skijaškog saveza Nenad Eror, prenosi Hina.

Kosteliću je 21. travnja operirano desno koljeno u klinici Bruderholz u Baselu. Nedavno je Kostelić završio sa drugim dijelom rehabilitacije u Daruvarskim toplicama kod dr. Božidara Egića, te je poslije toga odradio kraće kondicijske pripreme u Zagrebu, i danas je ponovno stao na skije.

Kostelić će na Hintertuxu skijati sa demonstratorom Peterom Sitarom, dok će njegovi treneri "razvažati skije", pogotovo za brze discipline.

"Koljeno je zasad u redu. Zaželio sam se snijega i skijanja, a rehabilitacijski period sam dobro iskoristio radeći vježbe i poboljšanja koja sam mogao. Sada ću malo skijati bez opterećenja, te se nadam da ću uspjeti nadoknaditi dio proljetnih priprema koji sam izgubio zbog operacije", izjavio je Ivica Kostelić.

Nakon povratka sa Hintertuxa Kostelić kreće na odmor, koji će započeti već tradicionalnim odlaskom na gumenjak, te krstarenjem od Rijeke do Mljeta. Na odmoru će biti do 3. srpnja i onda kreću pripreme u švicarskom Zermattu.

27.05.2011. 15:06:33
http://metro-portal.hr/kostelic-ponovo-na-skijama/59346/