Metro-portal.hr

objavljeno 17.01.2010. 14:12:45
SVAKA ČAST!

Kostelić osvojio Wengen, Zrnčić-Dim na 18. mjestu

Drugo mjesto pripalo je Šveđaninu Andre Myhreru (+0.29), a treće Austrijancu Reinfriedu Herbstu (+0.51)

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić pobjednik je slaloma Svjetskog kupa u švicarskom Wengenu na kojem je 18. mjesto osvojio Natko Zrnčić-Dim.

Kostelić je po drugi puta slavio na slalomu u Wengenu nakon 2002., a ovo mu je jubilarna deseta pobjeda u karijeri. Drugo mjesto pripalo je Šveđaninu Andre Myhreru (+0.29), a treće Austrijancu Reinfriedu Herbstu (+0.51).

Natko Zrnčić-Dim je s 18. mjestom i 2.20 sekundi zaostatka za Ivicom ostvario najbolji slalomski rezultat u karijeri. Dalibor Šamšal nije uspio završiti prvu vožnju.

Podsjetimo, Kostelić  je još u prvoj vožnji trijumfirao, ali je zamalo diskvalificiran. Naime, i on i Benjamin Raich su na samom kraju posljednja vrata prošli s krive strane, odnosno nisu ih pogodili sasvim čisto. Suci su odmah intervenirali, snimke su se pregledavale nekoliko puta, ali obojici je dopuštena druga vožnja.

„Žiri nije mogao odrediti je li riječ o pogrešci ili ne jer centimetri su presudili. Kako se nitko nije žalio na ovaj slučaj odlučili smo dopustiti Raichu i Kosteliću da voze drugu vožnju", stoji u službenom priopćenju. Ivica je tu priliku iskoristio na najbolji mogući način.

 

17.01.2010. 14:12:45
http://metro-portal.hr/kostelic-osvojio-wengen-zrncic-dim-na-18-mjestu/30852/