Metro-portal.hr

objavljeno 26.11.2010. 22:23:28
KAP U MORU

Kosor sretna zbog rasta BDP-a od 0,2 posto

Hrvatski BDP je u trećem tromjesečju porastao za minimalnih 0,2 posto, što je premijerki dovoljan dokaz da smo počeli izlaziti iz krize

Jadranka Kosor
Jadranka Kosor (Bernard Čović/Cropix)

Premijerka Jadranka Kosor izjavila je novinarima tijekom posjeta Turskoj da je rast BDP-a dokaz da smo počeli plivati prema izlasku iz krize. Kosor je komentirala prvu procjenu koju je danas objavio Državni zavod za statistiku da je BDP u trećem tromjesečju realno porastao za 0,2 posto u odnosu na treće tromjesečje prošle godine. Izjava predsjednice vlade objavljena je na vladinim internetskim stranicama.

Mislim da je dobro što nakon šest uzastopnih tromjesječja pada možemo reći da je početak rasta BDP-a u trećem tromjesječju zaista dokaz da smo definitivno počeli plivati prema izlasku iz krize i da su to prvi, ali dobri pokazatelji, kazala je Kosor koja je sigurna da će u idućoj godini rast biti 1,5 posto, godinu poslije dva posto i zatim 2,5 posto.

"Mislim da nas ovaj trenutak treba ohrabriti - to je malen rast, to je prvi znak, to je prva kaplja u tom moru - ali nas treba ohrabriti da zapnemo, prije svega u provedbi programa gospodarskog oporavka. To je ključ, kao što govori Svjetska banka i MMF i mnogi drugi, da ga provedemo do kraja", poručila je.

Premijerka je pozvala sve koji mogu pomoći da se priključe - oporbene stranke, stručnjake, gospodarstvenike i investitore. Dodala je kako je učinjeno sve da se olakša ulaganje u Hrvatskoj i da tijekom boravka u Turskoj govori o gospodarstvu, o mogućnostima investiranja i privlačenju ulaganja.

"Učinili smo puno da olakšamo investiranje i mislim da je ovo trenutak koji nam daje za pravo tvrditi da polako, ali sigurno idemo prema izlasku i oporavku gospodarstva, a onda moramo vidjeti što se još u strukturi gospodarstva treba mijenjati na bolje", rekla je Kosor. (hina/metro-portal)

26.11.2010. 22:23:28
http://metro-portal.hr/kosor-sretna-zbog-rasta-bdp-a-od-0-2-posto/51836/