Metro-portal.hr

objavljeno 18.10.2010. 18:42:40
BOJI SE?

Kosor: Sanader neće probuditi spavače u HDZ-u

Jadranka Kosor tvrdi da su se SDP i Ivo Sanader dogovorili o zajedničkom rušenju Vlade, ali da im to neće uspjeti

Jadranka Kosor
Jadranka Kosor (Bernard Čović/Cropix)

Premijerka Jadranka Kosor izjavila je danas da se Ivo Sanader ima pravo vratiti u Sabor, ali i poručila da će "propasti SDP-ov plan po kojem će Sanaderov povratak probuditi navodne spavače u HDZ-u" te da SDP neće skupiti dovoljno ruku u Saboru za izglasavanje nepovjerenja vladi.

"Plan je da će se, kad se Ivo Sanader vrati u Sabor, probuditi spavači, ili neki koji snivaju poput Trnoružica i da će shvatiti da nisu članovi HDZ-a, ali to se neće dogoditi, iz puno razloga, a jedan od najvažnijih razloga je što je HDZ najsnažnija i pobjednička stranka, ne samo kad treba dobiti izbore, nego i kad treba prevladati određene probleme", rekla je Kosor na konferenciji za novinare nakon sjednice predsjedništva HDZ-a.

Naglasila je da je HDZ jedinstven te izvijestila da su i koalicijski partneri jedinstveni u stavu da do kraja treba dovesti rad na sva tri stupa rada vlade - borbi protiv korupcije, mjerama gospodarskog oporavka i završetku pregovora s EU.

Kosor tumači i da SDP ima dogovor sa Sanaderom te da je puno pokazatelja koji govore u prilog tome, a upozorila je kako je SDP-ov zahtjev da se vladi izglasa nepovjerenje najavljen istog dana kad je Sanader podnio zahtjev da mu se reaktivira mandat u Saboru. Tvrdi i da su Zorana Vinkovića SDP-ovci isključili iz stranke tek kada su bili sigurni da u Saboru imaju Sanaderov glas.

Predsjednica HDZ-a tumači da je glavni cilj SDP-ove inicijative zaustaviti borbu protiv korupcije, jer bi pad vlade značio i odlazak ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka i drugih ministara, ali i glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića. "Padne li vlada, odlaze Kosor i Karamarko i ostali ministri, ali isto tako odlazi i Bajić. To je izravni udar na Državno odvjetništvo", rekla je Kosor.

Poručila je i da da pad vlade ne bi značio i SDP-ov dolazak na vlast, jer bi prije toga SDP trebao pobijediti na izborima. (hina/metro-portal)

18.10.2010. 18:42:40
http://metro-portal.hr/kosor-sanader-nece-probuditi-spavace-u-hdz-u/49923/