Metro-portal.hr

objavljeno 13.10.2010. 13:52:00
BORBA PROTIV KORUPCIJE

Kosor: Sanader je ozbiljno zaprijetio, ali me nije uplašio

Nikakve prijetnje i spinovi neće nas uplašiti, kaže Kosor i dodaje da će i dalje raditi na jačanju pravne države

(Davor Pongračić/Cropix)

Upitana nakon obilaska "Ambiente" na Zagrebačkom velesajmu je li ju strah zbog Sanaderove poruke "tko pod drugim jamu kopa u nju padne sam" s jučerašnjeg svjedočenja pred saborskim povjerenstvom za utvrđivanje okolnosti privatizacije Ine, Kosor je rekla da je to ozbiljna prijetnja, ali da će i dalje raditi na jačanju pravne države.

"I dalje ću inzistirati sa svim svojim kolegama u HDZ-u i Vladi da se pravna država učvrsti, institucije odrade svoj posao i da u toj borbi za pravnu državu, protiv kriminala i korupcije, nitko nema pravo posustati i uplašiti se", kazala je Kosor. "Oni koji se boje neka odu, a oni koji taj posao mogu odraditi do kraja neka ostanu. To je moja poruka svima koji čine tri stupa vlasti u Republici Hrvatskoj", istaknula je premijerka.

Dodala je da proteklih dana i mjeseci ima puno prijetnji, zastrašivanja i spinova, ali da se posao mora odraditi do kraja. "Nikakve prijetnje, spinovi, ništa što se ovih dana vrti prije svega na političkoj sceni neće uplašiti ni mene ni moje kolege u Vladi da program gospodarskog oporavka, završetka pregovora za ulazak u EU i borbe protiv korupcije provedemo do kraja i bez ostatka", rekla je premijerka Kosor.

Na pitanje smatra li da joj je Sanaderovo svjedočenje naštetilo, odgovorila je da svjedočenje bilo koga, odnosno dolazak bilo kojeg građanina koji ima dužnost svjedočiti pred povjerenstvom Hrvatskog sabora ne može naštetiti nikome te da je ona prva koja zastupa stav da svatko kaže što ima za reći, ali isto tako da se svatko u okviru svoga posla treba držati zakona.(hina/metro-portal)

13.10.2010. 13:52:00
http://metro-portal.hr/kosor-sanader-je-ozbiljo-zaprijetio-ali-me-nije-uplasio/49670/