Metro-portal.hr

objavljeno 14.05.2010. 12:38:28
AKTIVNA POTPORA

Kosor sa sastala s makedonskim premijerom Gruevskim

Dvoje premijera je razgovaralo o gospodarskoj suradnji te globalnoj krizi i mjerama borbe protiv nje

(Goran Mehkek/Cropix)

Kao članica NATO-a i buduća članica Europske unije Hrvatska će aktivno pomagati svim državama regije na tom putu, rekla je u petak hrvatska premijerka Jadranka Kosor makedonskom kolegi Nikoli Gruevskom koji je zahvalio i čestitao Zagrebu na uspješnoj organizaciji godišnje skupštine EBRD-a, priopćio je vladin ured.

Kosor, koja je Gruevskog primila u Banskim dvorima, izrazila je punu potporu makedonskom putu prema euroatlantskim integracijama, a na sastanku se razgovaralo o gospodarskoj suradnji te globalnoj krizi i mjerama borbe protiv nje.

Kao članica NATO-a i buduća članica Europske unije, Hrvatska će aktivno pomoći svim državama jugoistočne Europe na tom putu, ističe se u priopćenju vladina ureda za odnose s javnošću.

Gruevski je zahvalio na potpori Hrvatske te čestitao premijerki na uspješnom organiziranju godišnje skupštine EBRD-a koja se upravo održava u Zagrebu.

Obje su strane zaključile da je gospodarska suradnja dobra, no da ima još prostora za razvoj. U tom kontekstu bilo je riječi i o nadolazećoj turističkoj sezoni te je Kosor izrazila uvjerenje kako će razmjena turističkih gostiju ove godine biti dobra.

Dvoje premijera razgovaralo je i o globalnoj gospodarskoj krizi te mjerama koje dvije zemlje poduzimaju kako bi smanjile teret krize i potaknule gospodarski rast, dodaje se u priopćenju. (hina/metro-portal)

14.05.2010. 12:38:28
http://metro-portal.hr/kosor-sa-sastala-s-makedonskim-premijerom-gruevskim/40011/