Metro-portal.hr

objavljeno 31.05.2010. 17:00:00
PLAN SE PROVODI

Kosor: Rezultati mjera za rješavanje nelikvidnosti su vrlo dobri

Čelnica Vlade je na pitanje novinara odbacila tumačenja u medijima da je izbrisan rok do 1. lipnja koji je bio zadan državnim tvrtkama da vrate dugove

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Sandra Šimunović/CROPIX)
Premijerka Jadranka Kosor ocijenila je danas da su rezultati mjera za rješavanje nelikvidnosti vrlo dobri, a odbacila je tumačenja o pomicanju i brisanju roka u kojem su državne tvrtke trebale vratiti dugove.

Kosor je na pitanje novinara odbacila tumačenja u medijima da je izbrisan rok do 1. lipnja koji je bio zadan državnim tvrtkama da vrate dugove, naglasivši da je već na predstavljanju gospodarskog programa rekla da je taj rok preambiciozan.

Premijerka je u središnjici HDZ-a istaknula da su rezultati mjera za rješavanje nelikvidnosti vrlo dobri. Istaknula je da je zadovoljna ukupnom provedbom gospodarskog programa, a najavila je da će o detaljima provedbe izvijestiti na posebnoj konferenciji za novinare.

"Bitno je da se svi drže rokova i da smo neke mjere i nadogradili i vidljivi su neki mali rezultati, a mislim da svaki pomak od milimetra treba zabilježiti jer je situacija i dalje ozbiljna", dodala je.

Novinare je zanimalo i hoće li ustavna formulacija dogovorena s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem značiti da će Hrvati u BiH i dalje moći glasovati na većem broju mjesta ako se proglase konzularni. "Dogovor kaže da će se glasovati za tri zastupnika i da će se glasovanje odvijati u konzularnim i diplomatskim predstavništvima. Sve ostalo ćemo dogovarati nakon toga, jer mislim da je i SDP-u u interesu da se pravo koje ostaje kao ustavna kategorija u potpunosti može i realizirati", rekla je Kosor.

Dodala je kako vjeruje da će SDP "kao ozbiljna stranka znati da ono što je dogovoreno treba i realizirati".

Kosor je, na upit novinara, komentirala navode da se s predsjednikom HSS-a Josipom Friščićem dogovorila da Miroslav Vitković ostane na čelu Podravke. Naglasila je da će o tome kako će izgledati Uprava Podravke danas odlučuje Nadzorni odbor Društva, ali i podsjetila da država ima 25 posto udjela u Podravci te da je zbog toga razgovarala sa svima s kojima treba razgovarati, jer je vladi važno kakva će biti budućnost Podravke.

"No, sasvim sigurno, o tome će odlučiti Nadzorni odbor, vjerujem na korist Podravke, njezinih zaposlenika i hrvatskog gospodarstva", istaknula je. (hina/metro-portal)

31.05.2010. 17:00:00
http://metro-portal.hr/kosor-rezultati-mjera-za-rjesavanje-nelikvidnosti-su-vrlo-dobri/41403/