Metro-portal.hr

objavljeno 10.07.2010. 16:22:39
HSLS RUŠI VLADU?

Kosor o HSLS-u: Mislim da neće biti prijevremenih izbora

Prijevremeni izbori odgodili bi ulazak u EU, zaustavili provođenje programa gospodasrkog oporavka i borbe protiv korupcije

Jadranka Kosor
Jadranka Kosor (Admir Buljubasic / CROPIX)

Premijerka Jadranka Kosor danas je, odgovarajući na pitanja novinara o mogućem izlasku HSLS-a iz vladajuće koalicije, rekla kako to ne može komentirati jer nema vijesti o odluci.

"Budući da nemamo vijesti s njihova sastanka i da me predsjednik HSLS-a nije obavjestio o namjerama da će izaći iz koalicije teško mi je to komentirati. Darinko Kosor nije nikada ni u jednom trenutku iskazao želju i prijedlog da razgovara o izlasku iz koalicije", rekla je.

"Imamo dovoljnu potporu u Hrvatskom saboru i mislim da neće biti prijevremenih izbora. Ako bi se oni dogodili, mi nećemo završiti pregovore do kraja 2010. ili početkom 2011, a zastao bi i program gospodarskog oporavka i borba protiv korupcije jer to ne bi mogla raditi tehnička vlada", rekla je premijerka.

>>HSLS burno raspravlja o napuštanju koalicije

Ako se dogodi da HSLS izađe iz koalicije, "sve je to već viđeno i što se tiče HSLS-a nema ništa novoga. Ako se ne dogodi, radit ćemo dalje", rekla je premijerka Kosor odgovarajući na novinarska pitanja na konferenciji za novinare održanoj u Dubrovniku na kraju Croatia summita.

Upitana o štrajku u Croatia Airlinesu i pregovorima uprave i sindikata, premijerka je rekla da Uprava treba učiniti sve u okviru mogućega.

"Uprava Croatia Airlinesa treba učiniti sve u okvirima mogućeg, vodeći računa o situaciji u kojoj se nalazimo. Vlada će morati pronaći dodatni novac za tu kompaniju. Na prvom mjestu je očuvanje radnih mjesta, stjuardesa i ostalih, a onda sve drugo. Nadam se kompromisnom rješenju, ali u okviru mogućega", kazala je premijerka Jadranka Kosor.

10.07.2010. 16:22:39
http://metro-portal.hr/kosor-o-hsls-u-mislim-da-nece-biti-prijevremenih-izbora/44292/