Metro-portal.hr

objavljeno 14.03.2011. 08:30:00
MILANOVIĆ

Kosor nema petlje raspisati ni izbore u HDZ-u, a kamoli u državi

Predsjednik SDP-a rekao je u razgovoru za Dnevnik Nove TV da su konzultacije kod Josipovića bile nužne jer premijerka već dva tjedna odbija doći u Sabor

Predsjednik je napravio nešto što do sada nije bilo uobičajeno, sazvao stranačke konzultacije i sada nam je jasno tko je za što, rekao je predsjednik SDP-a. Ponovio je da su prije dva tjedna rekli da bi za relaksiranje političke scene značilo da se datum izbora odredi, a to bi, smatra, trebalo biti u kratkom, razumnom roku, što, po njemu, sigurno nije studeni. "Tako razmišlja veliki broj ljudi u Hrvatskoj, a očito je i predstavnici velikog broja stranaka", rekao je Milanović.

Za premijerku Kosor je kazao da izjavom kako je Hrvatska parlamentarna demokracija poslala poruku Josipoviću da se drži sa strane, ali da ne želi doći u parlament osim na poziv onih koji je prihvaćaju za legitimnu premijerku. Milanović je kazao kako ju SDP prihvaća kao legalnu premijerku, ali je ustvrdio da ona nema legitimitet, pa ni u vlastitoj stranci.

"Ja je pozivam da se suočimo u nekoj javnoj debati", rekao je Milanović koji je obećao da će, dobije li SDP podršku građana i on postane premijer, barem jednom godišnje predsjedniku ili predsjednici najveće opozicijske stranke omogućiti da zajedno pred javnošću raspravljaju o stanju javnosti. "To je moj poziv gospođi Kosor. Nema tajnih razgovora, nema razgovora iza leđa javnosti jer niti jedna tema koja je trenutno važna, pa ni poglavlje 23 ne smije biti tema tajnih razgovora", rekao je.

Upitan je li odnos između Kosor i njega dobar, u čemu je problem i radili se o sudaru taština, rekao je da je problem u legitimitetu vlasti HDZ-a i u Kosor koja nema legitimitet ni u vlastitoj stranci. "Možda to ne bi u normalnim okolnostima bilo na meni da kažem, ali ako nema petlje raspisati izbore u vlastitoj stranci, bojim se da neće ni u državi. A izbori nam trebaju", rekao je.

Zamoljen da opiše odnos s Kosor, ali i odnos HDZ-a i SDP-a, rekao je da su oni rivali u borbi za upravljanje zemljom. SDP je demokratska, moderna, europska stranka, a HDZ nije takva stranka. HDZ je stranka za koju je sada očito da je imala ogromnih problema sa zakonom, s financiranjem stranke, s odnosom prema javnim financijama, prema javnim poduzećima, rekao je i dodao da su to mnogi znali i u tome sudjelovali.


14.03.2011. 08:30:00
http://metro-portal.hr/kosor-nema-petlje-raspisati-ni-izbore-u-hdz-u-a-kamoli-u-drzavi/56457/