Metro-portal.hr

objavljeno 16.12.2009. 14:20:24
veći problemi

Kosor ne želi pričati o Sanaderovom povratku

VIDEO - Predsjednica Vlade smatra da ima važnijih problema s kojima se Vlada mora suočiti od špekuliranja o bivšem premijeru

(Goran Mehkek/Cropix/Infopunkt)

Premijerka Jadranka Kosor izjavila je danas da je Vlada odlučila odgoditi izdvajanje plinskog biznisa iz Ine, jer ne može preuzeti obveze koje će dodatno opteretiti državni proračun.

"Ne možemo preuzeti obveze koje bi se u konačnici ponovno naslanjale na državni proračun. Ne možemo preuzeti dodatno opterećenje za državni proračun u idućoj godini", izjavila je Kosor novinarima prilikom posjeta zagrebačkom Umirovljeničkom domu na Ksaveru.

Time je odgovorila i na novinarske upite o tome da je njezin prethodnik Ivo Sanader u dva navrata pokušao "progurati" izdvajanje te djelatnosti iz Ine.

Smatra da Vlada ima važnijih problema od špekuliranja o bivšem premijeru Ivi Sanaderu i njegovim aktivnostima. Sanaderov povratak, njegovo sudjelovanje u poslovima Hypo banke i mogući unutarstranački izbori Kosor ne želi komentirati i ponavlja da je koalicija čvrsta a Vlada dobra.

Kosor je najavila da Vladu ''čekaju razgovori sa sindikatima, problemi s božićnicama, teška situacija u gospodarstvu. Sve su to izazovi i problemi koje moramo rješavati, a sve drugo su špekulacije'', rekla je premijerka prilikom današnjeg posjeta Domu za starije i nemoćne osobe Ksaver gdje je uručila poštanske uplatnice sa povratom treće rate umirovljeničkog duga.

Premijerka je za danas najavila sastanak u Banskim dvorima sa sindikatima javnih službi oko božićnice dok bi se poslijepodne trebala naći s predstavnicima MOL-a zbog potpisivanja prvog dodatka Glavnom ugovoru o plinskom poslovanju Vlade i MOL-a.

Kosor je najavila da će Vlada na sutrašnjoj sjednici odlučivati o božićnici, javnim službama ponudit će  625 kuna božićnice i očekuje da će s njima postići dogovor, odnosno da neće doći do sindikalnih tužbi.

''Uputila sam pismo javnim službama u kojem smo dostavili dogovoren limit za isplatu božićnica i sad od njih očekujemo da se referiraju", odgovorila je Kosor na pitanje što je s onim tvrtkama koje su već isplatile „staru" božićnicu.

Radnicima splitske željezare poručila je da Vlada neće odustati niti od jednog dijela dogovora koji smo potpisali, ali moraju razumjeti da neke stvari nije moguće odraditi preko noći.

16.12.2009. 14:20:24
http://metro-portal.hr/kosor-ne-zeli-pricati-o-sanaderovom-povratku/28689/