Metro-portal.hr

objavljeno 26.10.2010. 19:07:08
UVREDE

Kosor: Milanović želi da se sve pretvori u prah i pepeo

Tko jest za to da se posao ulaska u EU završi, doći će na sastanak, odgovorila je premijerka Milanoviću

Jadranka Kosor
Jadranka Kosor (Cropix)

Predsjednica vlade Jadranka Kosor izjavila je danas, komentirajući negativan odgovor predsjednika SDP-a Zorana Milanovića na njezin poziv čelnicima parlamentarnih stranaka na sastanak o završetku pregovora s EU-om, da će oni koji su za ulaz Hrvatske u EU doći, a oni koji su protiv neće.

Moj jednostavan komentar je - tko jest za to da se taj posao završi, ulazak u EU, doći će na taj sastanak, a tko nije, naravno, neće doći", kazala je Kosor novinarima u Hrvatskome saboru uoči sjednice kluba HDZ-a.

Premijerka je sve parlamentarne stranke pozvala na sastanak u vezi s unaprjeđivanjem komunikacijske strategije prema građanima o hrvatskom ulasku u EU, a Milanović je poziv odbio kazavši kako u njemu vidi "u prvom redu marketinške, a ne državničke motive" te da se "ne navodi format sastanka" što je "nastavak prakse" njezina prethodnika Ive Sanadera.

Komentirajući Milanovićev odgovor, Kosor je dodala: "Jedino mi je možda, čak i za njega, mrvicu previše, usudila bih se reći, mržnje i prijezira i apsolutno želje da se sve pretvori u prah i pepeo. Ali svatko ima pravo na svoji stil, na odnos prema drugim ljudima i na odnos prema životu", rekla je premijerka.

Dodala je i kako je zadovoljna potporom koju je jučer dobila u Bruxellesu u razgovorima s predsjednikom Europske komisije Joseom Manuelom Barrosom i povjerenicom za pravosuđe Viviane Reding.

"Jučer sam dobila punu, pravu potporu kojom sam jako zadovoljna, a čeka nas posao za završetak pregovora i za referendum", kazala je Kosor uoči sjednice kluba HDZ-a na kojoj će se raspravljati o točkama dnevnog reda saborske sjednice, pa tako i o SDP-ovu prijedlogu da se predsjednici vlade izglasuje nepovjerenje.

26.10.2010. 19:07:08
http://metro-portal.hr/kosor-milanovic-zeli-da-se-sve-pretvori-u-prah-i-pepeo/50338/