Metro-portal.hr

objavljeno 11.03.2011. 13:37:06
KONZULTACIJE

Kosor: Izbori do kraja 2011.

Premijerka se nakon konstruktivnog razgovora s Josipovićem požalila na nedovoljnu podršku

Kosor i Josipović
Kosor i Josipović (Boris Kovacev / CROPIX)

Razgovor s predsjednikom Ivom Josipovićem za Jadranku Kosor je bio konstruktivan i vrlo otvoren. Naglasila je da je glavno pitanje predstavnika Vlade bilo imaju li predsjednikovu potporu oko pregovora za ulazak u EU, prenosi Hina. 

Kosor je nakon jednoipolsatnog razgovora s predsjednikom izjavila kako će početkom idućeg tjedna pozvati na sastanak članove vladajuće koalicije da bi rezimirali današnje razgovore u Uredu predsjednika te donijeli, kako je kazala, neke odluke.

Nakon toga, dodala je, pozvat ću predstavnike oporbenih stranaka na razgovor o tome je li moguće obnoviti savez za Europu radi završetka pregovora te o tome kada će biti održani izbori.

"Podsjećam da sam nekoliko puta jasno odgovarala da će parlamentarni izbori biti do kraja 2011. iako je zakonski rok do ožujka 2012.", rekla je Kosor dodavši da je ono što se sada događa "na tragu guranja vlade da ode odmah i da izbori budu odmah".

Kosor kaže kako neće pristati ni na kakve ultimatume oko datuma izbora. "Ako bi se izbori, kao što traže neki, odmah raspisali nemamo šanse za završetak pregovora jer tehnička vlada ne može obavljati poslove koje treba obaviti do kraja pregovora", naglasila je premijerka.

Kosor napominje da su za razgovore potrebne dvije strane, te da je taj razgovor mogao biti i jučer da su "Milanović i Čačić pokušali preskočiti svoje taštine i doći na razgovore".

Unatoč tome, kazala je Kosor, oni su i dalje pozvani da to učine "osim ako im cilj nije nešto drugo a to je da sruše vladu", što su, smatra premijerka, pokušavali cijelu prošlu godinu.

"Mi ne očekujemo da nam netko pomogne, mi očekujemo da nam oporbene stranke ne odmažu", kazala je.

Upitana kada će doći u Sabor, Kosor je rekla da će doći kada dobije poziv za govoriti o stanju u državi te što je vlada učinila da završi pregovore i osnaži gospodarstvo.

11.03.2011. 13:37:06
http://metro-portal.hr/kosor-izbori-do-kraja-2011/56360/