Metro-portal.hr

objavljeno 16.09.2010. 16:38:59
MA SAMO TI PRIČAJ

Kosor: Idemo još snažnije s programom gospodarskog oporavka

VIDEO - Premijerka Kosor poslala je pregled učinjenog u sklopu programa gospodarskog oporavka predsjedniku Josipoviću

Jadranka Kosor
Jadranka Kosor (Bruno Konjević/Cropix/Infopunkt)

Premijerka Jadranka Kosor je na današnjoj sjednici Vlade ponovno naglasila da se program gospodarskog oporavka u potpunosti provodi. Dodala je da je predsjedniku Ivi Josipoviću poslala pregled dosad učinjenog, te da provedbu programa mogu kontrolirati svi građani.

"Idemo još snažnije u provedbu programa, ne zaboravljajući i ostala dva stupa rada Vlade - borbu protiv korupcije apsolutno do posljednjeg daha, te završetak pregovora za ulazak u EU", ponovila je Kosor. Dodala je da će se Vlada u narednom razdoblju po pitanju pregovora o ulasku u EU usredotočiti i na pripremu komunikacijske strategije s građanima.

Vlada je poslala u Sabor prijedlog ustavnog zakona za provedbu Ustava kojim se uređuje primjena ustavnih odredbi iz promjena Ustava koje je Sabor donio sredinom lipnja, među kojima je i zakon o referendumu, koji neće zaživjeti barem još šest mjeseci.

Kosor je naglasila da političke odluke Vlade i stranaka mogu utjecati na život ljudi i pronatalitetnu politiku. Navela je da je 2000. godine bilo 43.766 novorođene djece, čiji je broj potom pao zbog ukidanja mjera nacionalne populacijske politike na 39.668 novorođene djece 2003. Naglasila je kako je vraćanjem mjera (naravno, za vrijeme vladavine HDZ-a) broj novorođene djece od 2004. počeo rasti i 2009. dosegnuo 44.577 novorođenih.

Prihvaćena je i strategija zaštite mentalnog zdravlja za razdoblje od 2011. do 2016., a ministar zdravstva Darko Milinović upozorio je kako u Hrvatskoj ova skupina poremećaja bilježi više stope smrtnosti nego u EU.

Danas su najavljeni i pravilnici o načinu prodaje dionica i poslovnih udjela iz državnog portfelja javnom dražbom na burzi, kao i uvjeti, način i postupak gospodarenja nekretninama u vlasništvu Hrvatskog fonda za privatizaciju. Vlada je prihvatila i uredbu o najnižoj osnovnoj cijeni vodnih usluga i vrsti troškova u toj cijeni. (Infopunkt/metro-portal)

16.09.2010. 16:38:59
http://metro-portal.hr/kosor-idemo-jos-snaznije-s-programom-gospodarskog-oporavka/48092/