Metro-portal.hr

objavljeno 14.05.2010. 15:36:11
RADNI RUČAK

Kosor i Mirow: EBRD će ulagati u infrastrukturne projekte

POGLEDAJTE VIDEO - Kosor je iskoristila priliku da zahvali EBRD-u na potpori i ulaganju 2,2 milijarde eura u 100 projekata u Hrvatskoj

(Dragan Matić/Cropix/Infopunkt)

Na radnom ručku u hotelu Esplanade, koji se održava u okviru Godišnje skupštine EBRD-a, premijerka Jadranka Kosor je s predstavnicima sedam zemalja razgovarala o gospodarskoj suradnji i mogućnostima suradnje na infrastrukturnim projektima.

Na ručku u hotelu Esplanade sudjelovali su i predsjednici vlada Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije i Makedonije te zamjenik premijera Moldavije. Kosor je izjavila da su govorili o ''početku jedne nove knjige u suradnji između naših zemalja'', što je iznimno važno.

Domaćini radnog ručka su predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor i predsjednik Europske banke za obnovu i razvoj Thomas Mirow.

Kosor je iskoristila priliku da zahvali EBRD-u na potpori i ulaganju čak 2,2 milijarde eura u 100 projekata u Hrvatskoj. Naglasila je da će i ubuduće surađivati u infrastrukturnim projektima, kao i ulagati u zaštitu okoliša.

''U budućnosti će EBRD ulagati prvenstveno u poduzetništvo, a s Vladom će i dalje uspješno surađivati", rekla je Kosor.

Čelnik EBRD-a Thomas Mirow istaknuo je da će se banka koncetrirati na ulaganje u infrastrukturne projekte, ali je obećao da će ostati vjerni ovoj regiji.

(Infopunkt/metro-portal)

14.05.2010. 15:36:11
http://metro-portal.hr/kosor-i-mirow-ebrd-ce-ulagati-u-infrastrukturne-projekte/40031/