Metro-portal.hr

objavljeno 13.08.2011. 16:29:42
LONAC I POKLOPAC

Kosor i Kerum u velikoj ljubavi

Sastanak Jadranke Kosor i Keruma protekao u obasipanju komplimentima, iza zatvorenih vrata se dogovaralo o ... možete misliti i sami čemu

Dva lika iz bajke u jurišu na birače

Hrvatska Vlada će gradu Splitu ustupiti dio nekretnine Spaladium Arene koji je u državnom vlasništvu, gdje će se zaposliti oko 500 ljudi, rečeno je na današnjem sastanku u Splitu predsjednice Vlade RH Jadranke Kosor sa splitskim gradonačelnikom Željkom Kerumom.

O medijskim nagađanjima kako je povod današnjem sastanku u Splitu navodna moguća koalicija između Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i Hrvatske građanske stranke (HGS-), ni Kosor i Kerum nisu željeli govoriti. HDZ se opredjelio da na izbore izlazi samostalno - naglasila je predsjednica HDZ-a i premijerka Kosor.

Spaladium Arena

Premijerka je posebice istaknula kako je sa splitskim gradonačelnikom razgovarala o nekoliko projekata koje će realizirati Vlada i Grad Split, prije svega veliki projekt vezan za Spaladium Arenu.

To je projekt koji je sada određen u prvoj velikoj stepenici. Prva je faza odrađena, a Vlada RH je donije zaključak s tim u vezi i zadužila prije svega ministarstva graditeljstva i obrane, ali i Vladinu Agencij za upravljanje državnom imovinom da odrade jedan veliki niz poslova koji su vezani za daljnju realizaciju projekta iz 2007., rekla je premijerka Kosor.

Dodala je kako je to veliki projekt koji će omogućiti daljnje zapošljavanje ali je i iznimno i mnogostruko važan za Grad Split i njegovu budućnost. Očekujem da će Vlada i grad Split za izvjesno vrijeme, nadom se da će to biti relativno brzo, potpisati ugovor za nastavak gradnje na tom području, kazala je premijerka Kosor.

Privezište za kruzere

Izvijestila je da je sa splitskim gradonačelnikom Kerumom također razgovarala o važnom projektu vezanom za gradnju privezišta za kruzere. Investitor postoji, dakle možemo vrlo brzo dobiti kredit, rekla je naglasivši kako je raspisan i natječaj te da vjeruje da će se relativno brzo ići i s tim projektom.

Premijerka Kosor rekla je da je razgovarano i o još nekoliko projekata važnih za Split.

Vlada RH nastoji razvijati projekte koji su važni za gradove po obali - od Splita, Dubrovnika, Rijeke, i to bez obzira tko je tamo na vlasti, naglasila je premijerka Kosor. Prvi temeljni kriterij je - što je dobro za građane, dodala je
13.08.2011. 16:29:42
http://metro-portal.hr/kosor-i-kerum-u-velikoj-ljubavi/62228/