Metro-portal.hr

objavljeno 20.09.2010. 12:46:31
A TKO JE ZA TO KRIV?

Kosor: Hrvatska nije navikla dugoročno planirati

VIDEO - Premijerka Kosor kaže da podupire Povelju razvoja Hrvatske do 2025., ali zapravo priznaje da i sama Vlada ne planira dugoročno

Jadranka Kosor
Jadranka Kosor (Drago Sopta/Cropix/Infopunkt)

Nacionalno vijeće za konkurentnost je na današnjem sastanku upoznalo premijerku Jadranku Kosor s Poveljom razvoja Republike Hrvatske do 2025. godine, koja bi po riječima predsjednika vijeća Ivice Mudrinića trebala pomoći Hrvatskoj da prebrodi gospodarsku krizu i zajamči nesmetani gospodarski razvoj.

Kosor je rekla da podupire povelju i da Hrvatskoj nedostaju dugoročni planovi. Premijerka je posredno rekla i da sama Vlada nema dugoročnih planova. Naime, izjavila je da u Hrvatskoj nema navike dugoročnog planiranja, nego se sve planira na dva tjedna, mjesec ili godinu dana.

Vijeće predviđa dizanje bruto domaćeg proizvoda, te rast zaposlenosti i broja visokobrazovanih ljudi, rekao je Mudrinić. Najavio je nastavak konzulatacija sa sindikatima, političkim strankama i vjerskim zajednicama.

Kosor je izjavila da bi mogla odmah potpisati povelju, ali da će je još razmotriti na Vladi. Naglasila je da je povelja u skladu s njenim programom gospodarskog oporavka.

Na pitanje novinara je li pozicija ministra financija Ivana Šukera u Vladi sigurna, Kosor je kratko odgovorila:

(Infopunkt/metro-portal)

20.09.2010. 12:46:31
http://metro-portal.hr/kosor-hrvatska-nije-navikla-dugorocno-planirati/48288/