Metro-portal.hr

objavljeno 10.03.2011. 15:12:00
KK CEDEVITA

Košarkaš Dontaye Draper uskoro dobiva hrvatsku putovnicu

HOO dao je pozitivno mišljenje o Draperu koji bi mogao zaigrati za hrvatsku reprezentaciju

Dontaye Draper
Dontaye Draper (Twitter)

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na 23. sjednici održanoj danas u Zagrebu dalo je pozitivno mišljenje na zahtjev Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) za stjecanje hrvatskog državljanstva košarkaša KK Cedevita Dontaya Drapera, stoji u priopćenju iz HOO-a.

Uz pozitivno mišljenje o američkom košarkašu Draperu, koji bi tako uskoro mogao dobiti hrvatsku putovnicu i zaigrati za reprezentaciju, Vijeće je donijelo odluku i o 69 trenera, korisnika razvojnog programa HOO-a. Tako je u program vrhunskih trenera imenovano 16 stručnjaka, među kojima su Joško Vlašić (atletika), Bojan Marinović (atletika), Igor Kriajimski (gimnastika), Edo Fantela (jedrenje), Dimitar Bobev (plivanje), Slavko Goluža (rukomet), Lidija Katalinić-Špoljarić (taekwondo), Ratko Rudić (vaterpolo), Ante Kostelić (skijanje), Walter Hubman (skijanje), Vladimir Sekulić (hrvanje), Nikola Bralić (veslanje), Boško Čavka (dizanje utega), Josip Vranković (košarka), Neven Cegnar (stolni tenis) i Igor Čulin (veslanje).

U drugom programu kvalitetnih trenera svrstani su Ivan Ivančić (atletika), Ante Tonći Jurjević (boćanje), Dinko Beaković (boćanje), Tigran Gorički (gimnastika), Marko Mišura (jedrenje), Marin Siriščević (jedrenje), Ivan Drviš (ronjenje), Branko Pereglin (streljaštvo), Branimir Blečić (taekwondo), Krešimir Ižaković (veslanje), Damir Sladetić (zrakoplovstvo), Fedor Nalis (karate), Goran Kežman (plivanje), Ivan Asić (vaterpolo), Georgi Fortunov (biatlon), Leonard Pjetraj (boks), Stjepan Perestegi (kajak-kanu), Zvonimir Korenić (stolni tenis), Dragomir Tavra (judo), Igor Jakopović (skijanje) i Darko Kunce (košarka). Preostala 32 trenera razvrstani su u programe vođenja mlađih dobnih kategorija i program trenera za razvoj pojedinog sporta.

Vijeće je donijelo odluku i o sportašima- novim korisnicima razvojnih programa HOO-a, među kojima je tenisač Ivan Dodig koji je postao korisnik predolimpijskog programa, a prihvaćeno je i pokroviteljstvo nad Svjetskim prvenstvom u jedrenju (ISAF Youth) koje će se održati od 7-16. srpnja 2011. u Zadru, a u organizaciji Hrvatskog jedriličarskog saveza i Jedriličarskog kluba "Uskok" iz Zadra. Također, za Nagradu Grada Zagreba HOO je predložio atletičarku Sandru Perković i njezina trenera Ivana Ivančića, te Ivana Balića.

Prodaja ulaznica za najveći sportski događaj sljedeće godine, OI London 2012., započet će 15. ožujka 2011 u cijelom svijetu, pa tako i u Hrvatskoj, a ovlašteni distributer ulaznica na području Hrvatske je adriatica.net Grupa, dugogodišnji sponzor HOO-a. Na OI London 2012. očekuje se sudjelovanje oko 10500 sportašica i sportaša te 6000 pratećih službenih osoba iz 205 zemalja svijeta, a prognozira se da bi se Hrvatska mogla kvalificirati u 18 sportova. Nakon OI Peking 2008 i ZOI Vancouver 2010 adriatica.net Grupa treći je puta ovlašteni distributer ulaznica za Olimpijske igre u Hrvatskoj.

10.03.2011. 15:12:00
http://metro-portal.hr/kosarkas-dontay-draper-uskoro-dobiva-hrvatsku-putovnicu/56324/