Metro-portal.hr

objavljeno 02.07.2011. 09:23:25
OBARA REKORDE

Korisnici Twittera šalju 200 poruka dnevno

S 200 milijuna tweetova dnevno, koliko je dostignuto u ovom trenutnku, može se napisati knjiga od 10 milijuna stranica

Iako još treba dugo do dostizanja Facebooka koji ima 750 milijuna korisnika, Twitter se širi zapanjujućom brzinom i trenutno vrijedi 10 milijardi dolara. Kako bi što slikovitije predstavio što ova brojka znači, Twitter je izračunao da se od 200 milijuna tweetova može napisati jedna knjiga od 10 milijuna stranica, što je, na primjer, 8.163 primjerka kapitalnog Tolstojevog „Rata i mira".

Prije samo godinu i pol, Twitter je imao 50 mlijun tweetova dnevno što znači da je u tako kratkom razdoblju brojka učetverostručena.  Međutim, o Twitteru se ovih dana piše i zbog jedne potencijalno neugodne situacije. Savezne vlasti u SAD ispituju poslovni odnos između Twittera i kompanije Ubermedia koja razvija aplikacije za lakšu komunikaciju među tviterašima.

Istraga je još uvijek u preliminarnoj fazi i nema preciznijih podataka o njenim motivima, objavio je Wall Street Journal. Business Insider blog, koji je prvi objavio ovu vijest, kaže da istražitelji analiziraju ugovore između Twittera i ostalih kompanija koje izrađuju aplikacije za njegovu platformu poput raspodjele fotografija, skraćivanja URL-a ili usluga reklamiranja - i preispituju pokušava li Twitter ograničiti konkurenciju kupovinom ili blokiranjem drugih developera. 

02.07.2011. 09:23:25
http://metro-portal.hr/korisnici-twittera-salju-200-poruka-dnevno/60850/