Metro-portal.hr

objavljeno 09.07.2010. 09:30:16
THE SOCIAL NETWORK

Kontroverzan film o Facebooku i Marku Zuckerbergu stiže u kina

VIDEO - Na Facebooku je zabranjena reklama za film o Zuckerbergu "The Social Network"

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Film "The Social Network" koji se na kritičan način bavi Markom Zuckerbergom i počecima Facebooka, navodno ne smije zakupiti oglasni prostor na najpopularnijoj društvenoj mreži.

"Facebookova pravila oglašavanja ne dopuštaju oglase vezane za sam Facebook koji dolaze izvana", rekao je Steve Elzer iz Sony Picturesa blogerici Kari Swisher.

Glasnogovrnik Facebooka Elliot Schrage potvrdio je da se film neće reklamirati, ali odbija optužbe o cenzuri: "Od oglasa za film nećemo zaraditi ni dolara, ali to je odluka producenata."

Film govori o svađi između harvardskih studenata Marka Zuckerberga i Eduarda Saverina i optužbama da je Zuckerberg kod za društvenu mrežu zapravo ukrao od Saverina, a temelji se na knjizi Bena Mezrica koji zna pravu istinu o Facebooku.

>>Facebook je plagijat

Zuckerberga se u filmu prikazuje u vrlo negativnom svjetlu. Glasnogovornik Facebooka o filmu je rekao: "Imali su ogroman budžet od 47 milijuna dolara, a snimili su film koji se temelji na lošoj knjizi. Radnja je prepuna pretjerivanja i govori o događajima do kojih nikada nije došlo. Nadam se da će gledatelji shvatiti da to nije dokumentarac nego hollywoodski film."

Režiju filma "The Social Network" preuzeo je slavni David Fincher, a među producentima se ističe ime Kevina Spaceyja. Film u kina dolazi u listopadu.

09.07.2010. 09:30:16
http://metro-portal.hr/kontroverzan-film-o-marku-zuckerbergu-stize-u-kina/44214/