Metro-portal.hr

objavljeno 16.03.2018. 21:36:00
OPA!

Kontracepcijska pilula za - muškarce!

Ukoliko posljednja faza testiranja bude uspješna, kontracepcijska pilula za muškarce mogla bi se naći na tržištu za pet do deset godina

O, popio si je? :)
O, popio si je? :) (Arhiva)

Kontracepcija je uvijek malo nezgodna tema - muškarci je izbjegavaju i prave se ludi, žene obično ne žele seks bez nje, a baš im se i ne da uvijek piti pilule jer imaju neke nezgodne nuspojave.. i što onda?

E, pa pošto milijuni žena diljem svijeta koriste kontracepcijske pilule, sada će im se moći pridružiti i muškarci. Australski znanstvenici s Instituta Monash razvili su mušku kontracpecijsku pilulu koja blokira spermu, ali ujedno i pojačava libido.

"Pilule jednostavno zaustavljaju kontrakciju mišića koji izbacuju spermu. Sperma je i dalje netaknuta. Pilule ne utječu na njezinu kvalitetu", objašnjava farmaceut koji je radio na lijeku Sab Ventura. 

Ukoliko posljednja faza testiranja bude uspješna, kontracepcijska pilula za muškarce mogla bi se naći na tržištu za pet do deset godina, dodaje farmaceut. 

"Mnogi muškarci ne žele ovisiti od druge strane. Pilule namijenjene ženama vrlo su učinkovite, no u svijetu i dalje imamo 80 milijuna neželjenih trudnoća godišnje. Dodatna zaštita uvijek je poželjna", zaključuje Ventura. 

Vjerujemo da je muškarcima onaj dio "podiže libido" jedino važan...

16.03.2018. 21:36:00
http://metro-portal.hr/kontracepcijska-pilula-za-muskarce/110918/