Metro-portal.hr

objavljeno 02.12.2013. 18:07:00
PRIRODA DAJE

Konopljino ulje, izvor zdravlja

Od svih hladno prešanih ulja, ulje konoplje je najbolji čistač organizma svojom idealnom kombinacijom omega-3 i omega-6 masnih kiselina

Čudesno hladno prešano ulje konoplje
Čudesno hladno prešano ulje konoplje (Herbio plus)

Ulje konoplje izuzetno je zdravo jer pomaže kod reguliranja tjelesne težine, redovitom upotrebom snižava loš kolesterol do 65%, ima jaka antioksidacijska svojstva, ima jaka antimikrobna i prootuupalna svojstva, izbacuje suvišnu vodu iz organizma, regulira probavu i metabolizam masti, čisti i jača arterije, regulira rad jetre i gušterače......

Ulje konoplje također pomaže kod problema menopauze, dijabetesa i sprečava razvoj dijabetesa tipa 2, bubrežnih oboljenja, gastritisa i reumatoidnog artritisa, hemeroida, autoimunih bolesti (alergija), zdravlja kože, kose i noktiju, jača koncentraciju i pamčenje.....

VITAMINI

Vitamini su esencijalni nutrijenti koje ljudsko tijelo ne može sintetizirati i mora ih uzimati putem hrane. Vitamini nastaju u biljkama uz pomoć sunca i/ili u bakterijama; u nekim slučajevima mogu nastati u ljudskom ili životinjskom organizmu.  Postoji oko 40-tak različitih tvari poznatih kao esencijalni nutrijenti u čovjekovoj prehrani, od toga je 15 vitamina. Sjeme konoplje je bogat vitaminima B skupine i E vitamin.

MINERALI
Minerali nutrijenti ili mineralne hranjive tvari su kemijski elementi potrebni živim organizmima, a najvažniji  su: kalcij, magnezij, kalij, natrij, cink, bakar, željezo, mangan, fosfor i jod. Biljke apsorbiraju otopljene minerale u tlu. Oko 16 kemijskih elemenata potrebno je za biokemijske procese u čovjeku te za strukturne i funkcionalne uloge. Sjeme konoplje sadrži željezo, fosfor, magnezij, mangan, bakar, kalij i cink.

Hladno prešano ulje konoplje sadrži oko 75% višestruko nezasićenih masnih kiselina koje se pravilnom konzumacijom ne talože u salo, tzv. zdrave masti. Masti su jako bitne za naš organizam: izvor su energije, štite od infekcija jer potiču proizvodnju antitijela, gradivni su element tkivne masti, mozga  i služe kao otapalo vitamina A, D, E i K i sl.

Ulje jestive konoplje neizostavno je pri punovrijednoj hladnoj kuhinji, ali nije primjereno za visoke temperature (nemojte ga zagrijavati iznad 180 °C).  Zelene je boje i ima blagi okus oraščića.

Preporuka za konzumaciju: 1 - 3 male čajne žlice kroz dan, najbolje prije obroka!

Sve o ulju konoplje pročitajte na stranicama www.herbioplus.com, a tamo možete i naručiti sve proizvode od industrijske konoplje.


02.12.2013. 18:07:00
http://metro-portal.hr/konopljino-ulje-izvor-zdravlja/81928/