Metro-portal.hr

objavljeno 25.09.2013. 13:26:00
VOYAGE

Koncertno putovanje Jelene Radan u Tvornici kulture 24. listopada

Album, čiju produkciju potpisuje Edi Cukerić, se stvarao više od četiri godine, a objedinio je na jednom mjestu sve ono što Jelena u glazbi jest i želi biti

Jelena Radan predstavlja novi album
Jelena Radan predstavlja novi album (Menart)

Nakon svega tri mjeseca od objave albuma „Voyage", glazbeno putovanje Jelene Radan nastavlja se na pozornici zagrebačke Tvornice kulture, 24. Listopada, u suradnji s Koncertnom direkcijom Zagreb te uz podršku izdavačke kuće Menart.

Koncert u Tvornici ujedno je i prva koncertna promocija hvaljenog uratka kojeg je najavio singl „Sjeti me se, ljube", a aktualni singl „The device" još uvijek osvaja radijske postaje.

Album, čiju produkciju potpisuje Edi Cukerić, se stvarao više od četiri godine, a objedinio je na jednom mjestu sve ono što Jelena u glazbi jest i želi biti. Kao jedno od posljednjih izdanja prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju, album na hrvatskom, portugalskom, francuskom i engleskom kao da poziva na susrete, spajanje, dolaske i odlaske - jednom riječju, na putovanje ono unutrašnje i nostalgično, te ono koje nas, uistinu, može odvesti na neka druga odredišta.

Kao što kaže Anđelo Jurkas u svojoj recenziji za Net.hr: „Bazni dojam i konstrukcija građenja albuma je nježnost, suptilna, šaputava i priručna. Teško obranjiva."

Na koncertu će uz Jelenu biti i njeni glazbenici na harmonici, violini, kontrabasu, akustičnoj gitari i udaraljkama.

I za sam kraj, uz poziv da svakako dođete na koncert, tj. putovanje Jelene Radan, prepuštamo vas riječima Dubravka Jagatića, glazbenog kritičara, koji je za tportal.hr napisao: „Voyage" je album ispunjen toliko lijepim pjesmama, otpjevanim s toliko emocija i strasti da vam jednostavno neće dozvoliti da radite nešto drugo slušajući ih. Bez sumnje, najbolji album u karijeri Jelene Radan koji pretendira za Porin 2014. godine i u to više kategorija."

Jelenino „putovanje do sebe i natrag" možete poslušati YouTube kanalu, a sve vijesti o Jeleni možete pratiti na njenom Facebook-u.

25.09.2013. 13:26:00
http://metro-portal.hr/koncertno-putovanje-jelene-radan-u-tvornici-kulture-24-listopada/80677/