Metro-portal.hr

objavljeno 27.11.2010. 08:08:00
FILHARMONIJA

Koncert Idemo u Beč nadmašio očekivanja

Stefan Lano suvereno je vodio orkestar i soliste Zagrebačke filharmonije

Sjajan koncert Idemo u Beč
Sjajan koncert Idemo u Beč (ZF)

Ako smo od solista Zagrebačke filharmonije u petak 26.11. na najnovijem koncertu u Crvenoj oktavi očekivali puno - dobili smo još i više! Predanost, lakoća, emocija i originalnost označili su njihov nastup na uzbudljivom glazbenom putovanju u jedan i jedinstveni - Beč!

Vrsni solisti Zagrebačke filharmonije - violinist Orest Shourgot, violončelist Jasen Chelfi, oboistica Vittoria Palumbo i fagotist Zhibai Zhang bljesnuli su u koncertantnom remekdjelu bečkog majstora Josepha Haydna, njegovoj jedinstvenoj Sinfoniji concertante, Hob. I:105.

Ali bila je to samo jedna od brojnih poslastica na bogatoj glazbenoj trpezi koju su nam u petak navečer priuštili Zagrebački filharmoničari pod vodstvom cijenjenog maestra Stefana Lana, koji je precizno, suptilno i ekspresivno vodio orkestar kroz djela majstora bečke škole.

Koncert je otvorila elegantna i briljantna Serenata notturna, KV 239 Wolfganga Amadeusa Mozarta, a zaključila unikatna i neponovljiva Peta simfonija u c-molu, op. 67 Ludwiga van Beethovena.

Prava glazbena gozba i sjajno glazbeno putovanje uz tri velika bečka klasika i četiri sjajna zagrebačka solista, koja će svakako ostati u dugotrajnom sjećanju. Tako smo nakon svjetskih pijanista, violinista i violončelista, koncertom "Idemo u Beč" dobili jedinstvenu prigodu da još bliže upoznamo vrsne glazbenike Zagrebačke filharmonije, koje je zadovoljna publika nagradila dugotrajnim pljeskom.

Koncertom "Idemo u Beč" druženja s glazbenicima Zagrebačke filharmonije ne prestaju, jer već u nadolazeću srijedu 1.12. u Maloj dvorani Lisinski očekuje nas ansambl acoustic project Zagrebačke filharmonije i njihov program Around Jazz.

A kada tome pridodamo i najavu velikog humanitarnog koncerta Korak u život 14.12. gdje će uz Zagrebačku filharmoniju nastupiti jedan i jedinstveni Leo Nucci - savršenom glazbenom nizu doista nema kraja.

Iz Zagrebačke filharmonije najavljuju zimu s bezbroj glazbenih doživljaja - dođite i ugrijte se uz čaroliju vrhunske glazbe!

 

27.11.2010. 08:08:00
http://metro-portal.hr/koncert-idemo-u-bec-nadmasio-ocekivanja/51843/