Metro-portal.hr

objavljeno 27.03.2018. 12:01:00
KONCERTI

Koncert Glazba i svijet 28. ožujka 2018. u NSK

Na koncertu će nastupiti Simfonijski orkestar mladih SO DO Centar Zagreb - El Sistema pod ravnanjem dirigenata Daniela Ćolića i Ante Sladoljeva

Mali simfoničari sviraju sjajno
Mali simfoničari sviraju sjajno (Arhiva)

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu i Udruga SO DO - El Sistema Hrvatska pozivaju sve zainteresirane na koncert u ciklusu Glazba od djece za svijet i od svijeta za djecu, a pod nazivom Glazba i svijet koji će se održati u srijedu, 28. ožujka 2018. godine u 19 sati u atriju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

Na koncertu će nastupiti Simfonijski orkestar mladih SO DO Centar Zagreb - El Sistema pod ravnanjem dirigenata Daniela Ćolića i Ante Sladoljeva.

Udruga SO DO - El Sistema Hrvatska provodi program društvenog razvoja djece i mladih koji koristi glazbu kao sredstvo postizanja društvene promjene, u svijetu poznat po nazivu El Sistema. El Sistema metodologija zasniva se na grupnom glazbenom educiranju unutar simfonijskog orkestra, kao jedinstvene društvene grupe koja se sastaje s temeljnim ciljem slaganja u ostvarivanju zajedničkog cilja.

„On je model idealne društvene zajednice jer se u njemu kroz zajedništvo i interakciju, zajedničko učenje i vježbanje, usvajaju najviše društvene vrijednosti. Djecu se uči ljepoti glazbe, a ujedno i odgovornosti, predanosti, toleranciji, ustrajnosti", objašnjavaju u Udruzi.

Simfonijski orkestar mladih SO DO Centar Zagreb - El Sistema koji će u srijedu nastupiti na koncertu okuplja djecu i mlade različite dobi, glazbenog predznanja i interesa, sa zajedničkom ljubavlju prema glazbi koju će prenijeti svim posjetiteljima koncerta.

Koncert „Glazba i svijet" održava se u sklopu projekta Zelena knjižnica za zelenu Hrvatsku kojem se Udruga SO DO - El Sistema pridružila sudjelovanjem na Zelenom festivalu Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu u rujnu 2017. godine. 

27.03.2018. 12:01:00
http://metro-portal.hr/koncert-glazba-i-svijet-28-ozujka-2018-u-nsk/111135/