Metro-portal.hr

objavljeno 25.04.2012. 08:58:00
NIŠTA OD MAGIČNOG GUMBA

Konačna presuda: G-točka je ipak samo mit

Znanstvenici su ustvrdili kako 60 godina proučavanja nije ponudilo niti jedan čvrsti dokaz koji bi potvrdio da je G-točka išta više od pukog mita

Fotografija vijesti

Čini se kako bi debata o postojanju G-točke stara šest desetljeća konačno mogla biti završena. Naime, studija nedavno objavljenja u stručnom magazinu The Journal of Sexual Medicine dala je neke vrlo konkretne odgovore na vječno pitanje - je li G-točka doista posebna anatomska cjelina ili tek urbana legenda bez znanstvene podloge?

Znanstvenici su proučili sva relevantna istraživanja posljednjih desetljeća te ustvrdili kako 60 godina proučavanja nije ponudilo niti jedan čvrsti dokaz koji bi potvrdio da je G-točka išta više od pukog mita.

Što je sa ženama koje tvrde kako su sigurne da imaju G-točku i da su ju osjetile? Studije su pokazale da niti u jednom slučaju ispitanice nisu mogle utvrditi njenu točnu lokaciju, a ništa bolje rezultate nisu dali ni radiografsko proučavanje, ultrazvuk ili 3D sonogrami.

S druge strane, kod svih ispitanica koje mogu „osjetiti" G-točku pokazalo se postojanje direktne veze između klitoralne stimulacije i unutarnjeg vaginalnog orgazma.

Što sve ovo zapravo znači?

Jednostavnim rječnikom rečeno - ne postoji magični gumb kojeg možete pritisnuti i priuštiti svojoj partnerici snažne orgazme. Možda je doista došlo vrijeme da se konačno počnete „opterećivati" dijelovima njenog tijela koji puno pouzdanije proizvode užitak, primjerice mozak.

25.04.2012. 08:58:00
http://metro-portal.hr/konacna-presuda-g-tocka-je-ipak-samo-mit/70381/