Metro-portal.hr

objavljeno 07.06.2019. 17:01:00
FESTIVALI

Kompletiran popis zvijezda za najjači EXIT ikad

Na EXIT dolazi jedan od najvećih rock bendova svih vreme The Cure, ali i mladi rokenrol bend o kome se trenutno najviše priča u cijelom svijetu, Greta Van Fleet

Par dana ludila
Par dana ludila (EXIT)

Za nešto manje od mjesec dana počinje EXIT, a već je zaokružen dugačak popis nekih od najvećih svjetskih glazbenih zvijezda. Strani mediji i glazbeni kritičari utrkuju se s pohvalama za muzički program ovogodišnjeg festivala za koji se slažu da je najjači do sad. Na jednom mjestu okupit će se legendarni umjetnici koji i dalje suvereno vladaju svjetskom scenom, ali i najpopularniji heroji novih generacija čiji globalni hitovi broje više desetina milijardi Youtube pregleda!

Na EXIT dolazi jedan od najvećih rock bendova svih vreme The Cure, ali i mladi rokenrol bend o kome se trenutno najviše priča u cijelom svijetu, Greta Van Fleet! Tu je jedan od najcjenjenijih svjetskih repera Skepta, ali i nova hip-hop princeza IAMDDB, te najslavniji DJ svih vremena Carl Cox i danas najpopularnija DJ zvijezda nove generacije Amelie Lens. Desetine i desetine najslušanijih hitova današnjice na EXIT osobno donose njihovi autori kao što je trenutno veoma aktualna američka grupa The Chainsmokers, ali i francuski genijalac čiji svaki singl broji stotine milijuna, pa i milijarde YouTube pregleda, DJ Snake! Hitove za najveće svjetske festivale donose i kraljevi Tomorrowlanda, DJ duo Dimitri Vegas & Like Mike, ali i još jedan belgijski wunderkind s vrhova top lista - Lost Frequencies! Najveći trap hit ikad donosi lucidni Desiigner, čiji nastupi uživo su apsolutni praznici pozitivne energije, dok će jednako zarazne melodije donijeti i njujorški hit duo Sofi Tukker. Famozni kantautor moćnog glasa i vlasnik jednog od najboljih albuma ove godine Tom Walker natjerat će cijeli EXIT da pjeva njegovu himnu "Leave a Light On", dok će bass heroji Chase&Status i Dub FX s publikom na glavnoj sceni proslaviti desetogodišnjicu slavnog labela UKF! Njima će se na glavnoj pozornici pridružiti i višestruko platinasti DJ duo Filatov & Karas, elektronska zvijezda koja svoj zvuk pakria u „future funk" ruho i koja je nedavno objavila novi album, GriZ, dok na tulum stiže i misteriozna belgijska DJ-ica u usponu, MATTN.

Zbog njih kažu da stiže najjači EXIT ikad:

The Cure

Jedan od najvećih bendova u povijesti glazbe konačno stiže na Exit uz punokrvni koncert od preko dva i pol sata na otvaranju festivala, 4. srpnja! Britanske legende slave 40 godina rada uz isto toliko hitova, a od ove godine su i u Rokenrol dvorani slavnih, zbog čega su The Cure apsolutni headlineri na najvećim svjetskim festivalima, a dolaze nakon osobnog inzistiranja da sviraju na Exitu!

Carl Cox

Najpopularniji DJ svih vremena potvrdio je povratak kralja na legendarnu Arenu za desetogodišnjicu od nastupa na Exitu 2009. godine koji se ubraja među najvažnije u povijesti elektronske muzike. "To je bilo jedno od mojih najboljih iskustava", potvrdio je Cox i dodao: "Novac ne može kupiti taj osjećaj, ovdje moraš dati svoju dušu, da budeš ono što jesi i to je zaista posebno kod Exita!"

The Chainsmokers

Trenutno najtraženije svjetske mainstream zvijezde samo za pet godina skupili su vrtoglavih 10 milijardi YouTube pregleda, uz čak 76 nominacija i 24 priznanja, među kojima su Grammy, MTV i Billboard nagrade! Osim planetarnih hitova među kojima su „Closer" i „Don't Let Me Down", sve top liste je osvojila i suradnja sa grupom Coldplay „Something Just Like This", a pjesma je postala najdugovečnija u povijesti dance top liste!

Greta Van Fleet

Strani mediji nazivaju ih „spasteljima rokenrola", a ove mlade dobitnike Grammyja redom su pohvalili velikani poput Roberta Planta, Slasha i Eltona Johna! Najupečatljiviji rokenrol bend današnjice rasprodao je kompletnu turneju uz prvo mjesto američke top liste, a Forbes magazin ih je uvrstio na listu najutjecajnijih svjetskih ličnosti ispod 30 godina!

Skepta

Jedan od najvještijih svjetskih repera, aktivista, producent, a doslovno i počasni poglavica u Nigeriji, nakon prošlogodišnjeg hita „Praise the Lord" objavio je novi album „Ignorance is Bliss", za koji kritičari pišu da je uspio nemoguće - da nadmaši i prethodni, višestruko nagrađivani „Konnichiwa"! Njegova

karizma očarala je i Naomi Campbell, sa kojom se spekulira da je u vezi.

Amelie Lens

Ni nebo nije dovoljna granica za beskrajno talentiranu Belgijku, kojoj jedan Awakenings organizira Exhale 24-satnu tulum u okviru ovogodišnjeg Amsterdam Dance Eventa, ili Sonar u okviru svog programa! Ove godine je u najboljim terminima na Exitu i svim drugim najvećim festivalima, a ispunit će joj se jedna od najvećih želja s početka karijere od prije deset godina, da zatvori moćnu mts Dance arenu!

DJ Snake

Jedan od najpopularnijih izvođača današnjice donosi najslušanije hitove svijeta „Taki Taki", „Lean On" i „Turn Down for What" koji zajedno broje preko osam milijardi YouTube pregleda. Svjetski glazbenici poput Lady Gage, Ed Sheerana, Cardi B i Skrillexa utrkuju se da surađuju s njim, a Justin Bieber je u tome i uspio gostujući mu na hitu „Let Me Love You"!

IAMDDB

Nova zvijezda na hip-hop nebu munjevitom brzinom osvaja svijet uz unikatnu trap-jazz fuziju. Veliki BBC je to predvidio kada je njen zvuk proglasio za jedan od vodećih danas, a početkom ove godine dobila je mjesto i na Forbsovoj listi najutjecajnijih mladih Europljana.

Dimitri Vegas & Like Mike

Belgijska braća grčkog porijekla godinama unazad su službeno najbolje rangiran DJ duo na slavnoj „Top 100 DJs" listi DJ Maga, na kojoj su sajednim prvim i čak četiri druga mjesta ostavili iza sebe imena kao što su David Guetta, Hardwell, Calvin Harris i Skrillex!

Peggy Gou

Korejska umjetnica sa sjedištem u Berlinu svojim besprekornim glazbenim, ali i modnim talentom zaludjela je ljubitelje elektronske scene. Njezini DJ setovi pronašli su mjesto do najvećih pozornica svijeta, a ovog ljeta vrijeme je došlo da zakorači i na kolosalnu Arenu na kojoj i najveće legende imaju tremu!

Plus tisuće umjetnika na 40 pozornica i zona!

Ipak, najviše i najduže će se plesati uz ovogodišnju All-Star postavu spektakularne mts Dance Arene na kojoj se uz Coxa i Amelie na popisu nalaze i praktično svi najtraženiji izvođači današnje elektronske scene kao što su Paul Kalkbrenner, Solomun, Tale of Us, Charlotte De Witte, Boris Brejcha, Peggy Gou, Maceo Plex, Jeff Mills, Dax J, Monika Kruse i brojni drugi. I Addiko Fusion binu pomješat će nasljeđe, današnjicu i aktualne tokove, od maestralnog šansonjera Zvonka Bogdana i ska legendi The Selecter, preko metal dive Tarje i 30. godišnjice Atheist Rapa u originalnoj postavi, pa sve do regionalnih zvijezda kao što su Vojko V, Krešo Bengalka, Senidah, Fox i Surreal ili fascinantnog sastava Svemirko.

Na No Sleep Novi Sad scenu dolaze underground heroji kao što su Lee Burridge, DVS1, I Hate Models, Giorgia Angiuli, Blawan, Sebastien Leger, 999999999, SDHW & Obscure Shape, Boston 168 i mnogi drugi. Žestoka Explosive pozornica, ove je godine podigla i vlastitu ljestvicu uz White Chappel, Arcturus, Soilwork, Entombed AD, Total Chaos, Peter and The Test Tube Babies i desetine drugih. Ipak, čak i sve to, samo je dio cijele slike koju čini još preko tisuću akreditiranih umjetnika iz cijelog svijeta, koji će se od 4. do 7. srpnja rasporediti na preko četrdeset pozornica i muzičkih zona širom Petrovaradinske tvrđave u Novom Sadu!

07.06.2019. 17:01:00
http://metro-portal.hr/kompletiran-popis-zvijezda-za-najjaci-exit-ikad/118909/