Metro-portal.hr

objavljeno 31.05.2016. 21:33:00
MA DA?!

Kome je razvod draži?

U našem se društvu nakon razvoda obično na ženu gleda kao na žrtvu i misli se da je gore prošla, no kad se pogledaju rezultati istraživanja ... ispada potpuno obrnuto

Što kad veza stvarno pukne?
Što kad veza stvarno pukne? (Arhiva)

Razvod je loš za obje strane, naravno, no nekima je to lakše podnijeti od drugih, a jedno je nedavno istraživanje dalo prilično zanimljive odgovore - naime, čak 73 posto žena tvrdi da nije požalilo odluku o razvodu.

To i ne bi bilo toliko čudno da isto nije izjavilo bitno manje muškaraca - 61 posto, što je iznenađujuć podatak kad se uzme u obzir da se jači spol obično smatra onim koji lakše podnosi razvod. 

Uz to, velikih 75 posto ispitanica izjavilo je da bi radije bile same, uspješne i sretne, nego u nesretnoj vezi, dok je to izjavilo tek 58 posto muškaraca.

Zašto? Objašnjenje nije komplicirano, naime, muškarci su u većem strahu od samoće nego žene, nakon što se pripitome u braku. Iako muškarci češće misle kako je brak zastarjela institucija, za njih je i vjerojatnije da će ostati u njemu, čak i ako stvari ne idu tako dobro.

Žene, s druge strane, više cijene sreću nego brak te se općenito manje boje samostalnosti i oslanjanja same na sebe.

Za kraj - 64 posto žena krivi svoje bivše partnere za raspad braka, dok to radi svega 44 posto muškaraca.

31.05.2016. 21:33:00
http://metro-portal.hr/kome-je-razvod-drazi/98414/