Metro-portal.hr

objavljeno 14.11.2013. 20:27:00
KATASTROFA

Kombinacije hrane koje morate izbjegavati

Neke kombinacije koje normalno konzumirate svaki dan zapravo su prava katastrofa za vaše tijelo, pa evo nekoliko loših kombinacija

Na salatu ne idu nemasni preljevi
Na salatu ne idu nemasni preljevi (Arhiva)

Doručak ili večera kad vam se ne da spremati ništa posebno - bijeli kruh s pekmezom ili slatki kroasan sa sokom od naranče ubojite su kombinacije prepune šećera koje nikako ne odgovaraju vašem organizmu. Radije upotrijebite integralni kruh, a umjesto pekmeza stavite med ili maslac od kikirikija.

Pizza s industrijskim šunkama i salamama povećava doze natrija koje su ionako prevelike, kao i zasićenih masti, pa radije jedite pizzu s više povrća i uzmite salatu za prilog.

Žitarice s mlijekom - doručak iz snova? Ne, upravo suprotno, jer i jedno i drugo ima ugljikohidrate koji će naglo podići razinu šećera u krvi. Nemojte kupovati žitarice u šarenim kutijama, uzmite obične pahuljice i dodajte malo orašastih plodova, prelijte jogurtom i to je to. 

Hamburger, ako ga već morate jesti, jedite sa salatom sa strane, a ne s pomfritom jer ćete se prepuniti aditivima, šećerom i prženim masnoćama. Ta udarna kombinacija izaziva upalne procese i metabolički sindrom, ubrzavajući pritom starenje. Jednom riječju - katastrofa.

Salate nikako nemojte kombinirati s preljevima s niskim udjelom masti, jer ne dobivate ništa iz salate - vitamini topivi u mastima tako se neće iskoristiti. Upotrijebite maslinovo ulje i sve će biti idealno kombinirano. 

14.11.2013. 20:27:00
http://metro-portal.hr/kombinacije-hrane-koje-morate-izbjegavati/81606/