Metro-portal.hr

objavljeno 11.08.2012. 10:11:00

Kolona na čvoru Sv. Rok od 5.5 kilometara

Jak vjetar puše na autocesti A1 od mosta Maslenica do južnog ulaza u tunel Sveti Rok i na A6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do tunela Tuhobića

Počele su se stvarati kolone
Počele su se stvarati kolone (Arhiva)

Zbog prometne nesreće kod izlaza Jastrebarsko na autocesti A1, u smjeru mora, vozi se usporeno i otežano.

Zbog požara prekinut je promet na Jadranskoj magistrali (D8) kod Dubrovnika u mjestu Mlini.

Dionicom Jadranske magistrale između Senja i Svete Marije Magdalene (D8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila), zbog bure.

Jak vjetar puše na autocesti A1 od mosta Maslenica do južnog ulaza u tunel Sveti Rok i na A6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do tunela Tuhobića. Autoceste su otvorene za sve skupine vozila.

Promet je pojačan na svim važnijim cestovnim pravcima, a osobito onima prema moru. Na autocesti A1 vozi se usporeno i u koloni od naplatnih postaja Lučko prema Karlovcu i Bosiljevu. Na autocesti A7 GP Rupa-čvor Diračje do povremenih zastoja dolazi kod naplatnih postaja Rupa, u smjeru mora. U koloni se vozi i od čvora Sveti Kuzam prema Bakru i Crikvenici, te na Istarskom ipsilonu zbog gužve na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija. 

Gužve i zastoji mogući su na Jadranskoj magistrali (D8), u blizini turističkih središta na obali i otocima, u trajektnim pristaništima i lukama te na dionicama gdje su u tijeku radovi. Vozače molimo za strpljenje, te ih upozoravamo da održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog odrona na državnoj cesti D1 između Slunja i Plitvičkih Jezera kod Koranskog mosta vozila se propuštaju naizmjence, jednim trakom.

Zabrana je prometa za teretna motorna vozila iznad 7,5 t na važnijim državnim cestama danas do 14 sati, a bit će i u nedjelju od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti D1.

Danas, 11. kolovoza od 15 do 8 sati bit će prekinut promet na Jadranskoj magistrali (D8) u Senju od raskrižja s obilaznicom Trbušnjak do raskrižja s ulicom Stara cesta, zbog 41. Međunarodnog senjskog ljetnog karnevala. Obilazak: D8-ulica Stara cesta-D23-Senjska obilaznica ispod Trbušnjaka-D8.

11.08.2012. 10:11:00
http://metro-portal.hr/kolona-na-cvoru-sv-rok-od-5-5-kilometara/73219/