Metro-portal.hr

objavljeno 28.11.2010. 09:17:06
HAK

Kolnici mokri, očekuje se novi snijeg

HAK savjetuje vozačima da na put ne kreću bez zimske opreme, tijekom dana bi mogao početi padati novi snijeg

Stanje na cestama
Stanje na cestama (Cropix)

Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni, te skliski u većem dijelu zemlje, osim u Slavoniji, zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima, a u Lici, te središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj ponegdje ima i magle, javio je HAK u nedjelju ujutro.

Smanjena je vidljivost na dionicama autocesta: A 1, od Zagreba do Bosiljeva, te između tunela Mala Kapela i Sveti Rok, A 2 Zagreb-Macelj, od Krapine do Zagreba, A 3 Bregana-Lipovac, od Bregane do Ivanić Grada i A 4 Zagreb-Goričan, od Brezničkog Huma do Zagreba.

S obzirom na trenutne vremenske prilike i nadolazeću prognozu HAK savjetuje vozačima da na put ne kreću bez zimske opreme. Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja. Trajekti i katamarani plove redovito, javio je HAK.

Tijekom dana se očekuje naoblačenje te će povremeno biti snijega, ali i kiše koja se može smrzavati na tlu. Najviše oborina, ponegdje više od 30 cm novog snijega očekuje se u Gorskom kotaru, najmanje u Slavoniji i to uglavnom u obliku kiše. 

28.11.2010. 09:17:06
http://metro-portal.hr/kolnici-mokri-ocekuje-se-novi-snijeg/51876/