Metro-portal.hr

objavljeno 12.06.2008. 23:34:30

Kolinda puca bolje od generala

Veleposlanica je priznala da ju je otac učio pucati iz puške
Veleposlanica je priznala da ju je otac učio pucati iz puške

Veleposlanica Hrvatske u SAD-u Kolinda Grabar Kitarović porazila je jučer najviše časnike Hrvatske vojske u gađanju različitih ciljeva iz puške M16 na simulacijskom gađanju na strelištu u vojnoj bazi nacionalne garde Minnesote Camp Ripley.

Zamjenik načelnika Glavnog stožera general Slavko Barić, zapovjednik kopnene vojske general Mladen Kruljac, vojni ataše u SAD-u general Mate Pađen postigli su slabiji rezultat u tri serije gađanja u ciljeve koji se pojavljuju na velikom ekranu, izvještava Jutarnji list. Od veleposlanice je bio bolji jedino američki časnik. S njima je gađao i ministar obrane Branko Vukelić koji je postigao zadovoljavajući rezultat.

Zajednička vojna vježba Hrvatske vojske i Nacionalne garde Minnesote CROMIN 08. održana jučer na vojnom poligonu Camp Ripley u toj američkoj saveznoj državi, pokazala je visoku obučenost pripadnika HV-a i njihovu sposobnost za usklađeno djelovanje s drugim vojskama u mirovnim misijama, ocijenili su američki domaćini.

Standardi usvojeni na vježbi u Minnesoti, najavio je general Barić, uvest će se u cjelokupni sustav obuke u Hrvatskoj.   (METRO)

12.06.2008. 23:34:30
http://metro-portal.hr/kolinda-puca-bolje-od-generala/8563/