Metro-portal.hr

objavljeno 17.02.2016. 22:10:12
MA DA?!

Koliko zapravo treba trajati seks?

Unatoč raširenom vjerovanju da je dulje bolje i bajkama frajera sa šanka o cjelonoćnim eskapadama, istina je, kao i uvijek, puno skromnija

Zeko na baterije može do jutra, ali vi ...
Zeko na baterije može do jutra, ali vi ... (Arhiva)

Seks je nepresušna tema razgovora prijatelja, pa kad se okupi ekipa za šankom, sigurno će nakon nekog vremena netko iz rukava izvući "vikend u kojem nisu izlazili iz kreveta" i priče tipa "došli smo u ponoć kod nje, trajalo je do jutra" i slične bajke.

No, kad napravite istraživanje na tu temu, dođete do zaključka da su to stvarno bajke i mitovi, jer najveći broj ljudi seks u trajanju od 10 do 30 minuta smatra - previše dugim.

Kako kažu autori istraživanja, problem je zapravo u tome što današnja popularna kultura samo potiče stereotipe o seksualnoj aktivnosti. Mnogi muškarci i žene vjeruju kako dobar seks uključuje ogromna spolovila i snošaj tijekom cijele noći.

Naravno, u stvarnom svijetu takva su spolovila prilično rijetka (da, njihovi vlasnici obično snimanju porniće), a cjelonoćni snošaj možda će vam se dogoditi jednom u životu, no mogućnost za to je otprilike jednaka onoj da vam tijekom šetnje parkom padne nuklearna podmornica na glavu.

Stoga, predigra da, i to duga, maženje nakon seksa itekako, još duže, no sam seks ... do deset minuta je super.

17.02.2016. 22:10:12
http://metro-portal.hr/koliko-zapravo-treba-trajati-seks/96569/