Metro-portal.hr

objavljeno 18.03.2014. 11:21:00
LOOL

Koliko stvarno košta prekid s dečkom?

Nakon prekida žene obično potraže utjehu u shoppingu i laganom makeoveru, tako da se cifra može popeti na par tisuća kuna

Slomljeno srce liječi se - shoppingom
Slomljeno srce liječi se - shoppingom (Shutterstock)

Prekid veze uvijek je traumatičan, bila ona kratka ili duga, a žene najčešće slomljeno srce liječe shoppingom, pokazalo je jedno britansko istraživanja provedeno na 2 tisuće žena koje su ostavili partneri. 

Polovica je žena nakon prekida u potpunosti promijenila izgled i na taj su način vratile samopouzdanje, izjavivši pritom da su zadovoljne svakim utrošenim novčićem. Naime, nakon prekida uvijek slijedi period samoispitivanja, traženja grešaka u sebi, svom izgledu i ponašanju, a takav stres dokazano najbolje liječi shopping.

Kolika je onda cijena takvog prekida? S obzirom na činjenicu da se cijene u Velikoj Britaniji i kod nas, nažalost, gotovo i ne razlikuju, cijena je praktički ista - oko pet tisuća kuna, uz ogradu da je kod nas frizura ipak jeftinija.

Tako se prvo napravi totalna promjena frizure, potroši oko 2 tisuće kuna na novu odjeću i cipele, petstotinjak kuna ode na novu šminku, kozmetičke usluge pojedu još toliko, kao i troškovi teretane koja je obavezan dio svakog prekida.

Pokazalo se i da 15 posto žena odmah krene na dijetu kako bi izgubilo višak nakupljen tijekom veze, a samo 6 posto odlučilo se za neku plastičnu operaciju kako bi promijenilo nešto na sebi i na taj način podiglo samopouzdanje.

18.03.2014. 11:21:00
http://metro-portal.hr/koliko-stvarno-kosta-prekid-s-deckom/83883/