Metro-portal.hr

objavljeno 28.06.2011. 14:01:00
NEMAR

Sindikat vozača kritizirao nadležne institucije zbog brojnih propusta

Sindikat se zapitao i kako je moguće da niti jedna tvrtka u kojoj je Paravinja radio nije od njega tražila potvrdu o nekažnjavanju

Fotografija vijesti

Čelnici Sindikata hrvatskog vozača zapitali su se danas na konferenciji za novinare koliko u Hrvatskoj još ima osuđenih ubojica i silovatelja ima na ulici zbog toga što nisu izručeni državama u kojima su počinili zločine, prenosi Hina.

Predsjednik sindikata Miljenko Gočin zapitao se i kako to odgovorni mogu tvrditi da nisu znali za Paravinju i njegovu prošlost, budući da je sindikat u njegovo ime podnosio više kaznenih prijava protiv bivših poslodavaca te su državne institucije morale znati da se radi o osuđenom silovatelju kada su rješavale taj predmet.

Gočin je ustvrdio i kako je Paravinja po informacijama sindikata radio za najmanje pet poslodavaca, Trgometal, Renato P.P., Borna logistika, Triton Zagreb i Godec Beton, a pritom ga nitko od njih nije poslao na liječnički pregled niti tražio potvrdu o nekažnjavanju.

Sindikat je novinarima na uvid dao dokumentaciju iz koje se vidi da im se Paravinja više puta obraćao upozoravajući na nepravilnosti i kršenje radnih prava kod pojedinih poslodavaca, a da je sindikat u vezi toga podnosio prijave Državnom inspektoratu, Službi inspekcije cestovnog prometa, Financijskoj policiji i Ravnateljstvu policije.

Paravinja je čak bio na razgovoru u policijskoj postaji Obrovac zbog prijave o jednom krivotvorenom dokumentu (uvjerenje o osposobljenosti za rukovanje viličarom), no nitko, od MUP-a do Državnog inspektorata, nije reagirao na činjenicu da je bio osuđen za silovanje u susjednoj državi, napominju u sindikatu.

28.06.2011. 14:01:00
http://metro-portal.hr/koliko-jos-ubojica-i-silovatelja-na-hrvatskim-ulicama/60683/