Metro-portal.hr

objavljeno 17.02.2020. 21:44:00
ŽENE

Koliko je seksualna želja povezana s godinama

Biološki sat i njegovo glasno otkucavanje jako utječe na želju za seksom, pokazao je cijeli niz istraživanja

Nema previše veze :)
Nema previše veze :) (Pexels)

Žene u različitoj životnoj dobi imaju seksualni život, a želja za seksom nije vezana samo za dvadesete i mladost. Istraživači iz Teksasa provjerili koliko je seksualna želja povezana s godinama, piše Your Tango. 

Biološki sat i njegovo glasno otkucavanje jako utječe na želju za seksom. U tridesetima žene često mogu čuti taj sat. Upravo taj sat tjera žene da "iskoriste preostale godine za rađanje" i tako im se u određenom životnom periodu povećava libido.

U istraživanju objavljenom u časopisu "Personality and Individual Differences" sudjelovalo je 827 žena koje su bile podijeljene u tri skupine: visoka plodnost (u dobi od 18 do 26 godina), niska plodnost (u dobi od 27 do 45 godina) i menopauza (od 46. godine i više).

Na temelju odgovora sudionica u internetskom upitniku, istraživači su otkrili da žene u dobi od 27 do 45 godina (one u kategoriji niske plodnosti) posjeduju "pojačani seksualni nagon kao odgovor na smanjivanje plodnosti", te da ove žene imaju "česte seksualne maštarije, aktivan seksualni život i spremnost na povremeni seks".

"Naša otkrića sugeriraju da žene ne moraju nužno 'poludjeti za bebom' kako bi doživjele seksualni vrhunac. Naši rezultati pokazuju da nema ništa posebno u tridesetima, ali da se ta ponašanja očituju kod svih žena koje doživljavaju pad plodnosti. Možda je teže začeti nakon 35. godine života, ali istraživanje pokazuje da će žene biti motivirane do menopauze", objasnila je znanstvenica Judith Easton.

17.02.2020. 21:44:00
http://metro-portal.hr/koliko-je-seksualna-zelja-povezana-s-godinama/123835/