Metro-portal.hr

objavljeno 29.08.2013. 12:09:00
HITOVI

Koliko je jaka Moć navike?

Charles Duhigg (dobitnik Pulitzerove nagrade za 2013.) odgovara nam na ovo pitanje kroz konkretne primjere u fantastičnom priručniku koji će vam pomoći da promijenite svoj život!

Sjajna knjiga sjajnih savjeta
Sjajna knjiga sjajnih savjeta (Mozaik knjiga)

Knjiga Moć navike Charlesa Duhigga govori o navikama, o znanstvenim spoznajama vezanima uz njih i mogucnosti njihova mijenjanja. Navike imaju iznimno velik utjecaj na ponašanje i postupke ljudi, od osobnog preko poslovnog i šireg društvenog konteksta.

Knjiga Charlesa Duhigga govori nam o tome kako navike funkcioniraju, koji su njihovi mehanizmi i kako ih, jednom kad su prepoznate, možete promijeniti. Promjena navika nije ni laka ni jednostavna, ali je moguca. Moc navike pokazat ce vam kako navike nastaju, kako se njihovi obrasci ili petlje postupno usvajaju i što pokrece njihovo stvaranje. Neke navike nastaju preko noci, a nekima su potrebne godine.

Uz konkretne primjere iz života olimpijca Michaela Phelpsa, Starbucksovog direktora Howarda Schulza, borca za ljudska prava Martina Luthera Kinga ml. i desetke drugih slavnih i manje slavnih osoba, Charles Duhigg objašnjava kako primjenom novih znanstvenih spoznaja o navikama možemo promijeniti naša poslovna okruženja, naše društvo i naše živote.

„Snažno u svojoj elegantnoj jednostavnosti ... Oštro, provokativno i vrlo korisno."

Jim Collins, autor knjige Good to Great

„Riječ je o prvorazrednoj knjizi - utemeljenoj na zadivljujućoj količini istraživanja, napisanoj živahnim stilom koji sadržava nevjerojatno uspješnu ravnotežu intelektualne ozbiljnosti (i) praktičnih savjeta o tome kako se osloboditi naših loših navika!"

The Economist

„Zapanjujuć uvid u stvaranje i mijenjanje navika koji nudi praktične savjete, zabavne osobne pripovijesti te kritički stav i mišljenje!"

The Irish Examiner

29.08.2013. 12:09:00
http://metro-portal.hr/koliko-je-jaka-moc-navike/80134/