Metro-portal.hr

objavljeno 07.04.2018. 09:01:00
EH, DA... :)

Koliko često čistimo svoj dom?

Oko dvije trećine ispitanika navodi da i drugi članovi kućanstva doprinose čišćenju, dok četvrtina tvrdi da čišćenje obavljaju sami

Je li i vama subota dan za čišćenje?
Je li i vama subota dan za čišćenje? (Arhiva)

Čišćenje doma jedna je od stvari koju uvjerljivo najmanje volimo u životu, no ipak subotu najčešće provodimo radeći upravo to... ili možda ipak ne?

Gotovo polovica Hrvata čisti kućanstvo jednom tjedno, 70 posto ih najviše pozornosti pridaje kupaonici i kuhinji, a dvije trećine ispitanih tvrdi da svi ukućani doprinose čišćenju, pokazalo je istraživanje magazina Ja Trgovac na reprezentativnom uzorku od 400 građana Hrvatske.

Gotovo polovica ispitanika navodi da čisti kućanstvo jednom tjedno, petina čisti dom dva do tri puta tjedno, dok ih 14 posto obavlja čišćenje dva do tri puta mjesečno. Kod čišćenja 70 posto ih najviše pozornosti pridaje kupaonici i kuhinji, priopćio je u petak Ja Trgovac. 

Oko dvije trećine ispitanika navodi da i drugi članovi kućanstva doprinose čišćenju, dok četvrtina tvrdi da čišćenje obavljaju sami.

Pet posto ispitanika izjavljuje da ne sudjeluje u čišćenju, već ga obavlja netko drugi, a dva posto tvrdi da ima pomoć osobe koja ne živi u kućanstvu, pokazalo je istraživanje.

Čak 86 posto ispitanih kaže da koristi namjenska sredstva za čišćenje, a 11 posto ih ne koristi.Pri izboru sredstava za čišćenje, više od polovice građana koristi privatne marke trgovačkih lanaca, a ostali su vjerni brendovima, pokazalo je istraživanje.

Mi vam, s druge strane, preporučujemo da dan provedete na svježem zraku, a čišćenje organizirate malo bolje...

07.04.2018. 09:01:00
http://metro-portal.hr/koliko-cesto-cistimo-svoj-dom/111358/