Metro-portal.hr

objavljeno 27.12.2009. 11:25:10
ZVJEZDANI STRAHOVI

Koje su fobije poznatih i slavnih?

Bojite se seksa, vode ili leptira? Poznati se naizgled čine savršenima, no ako zagrebete ispod površine, otkrit ćete da mnogi imaju najbizarnije fobije

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Tako npr. Jennifer Aniston pati od prilično čestog straha: ne voli letjeti. U svojoj fobiji nije jedina: Colin Farrell i Whoopi Goldberg kao i soul diva Aretha Franklin također spadaju u klub slavnih koji dijele ovaj strah. Očito im nije lako s obzirom da su poslovno prisiljeni koristiti avion kao prijevozno sredstvo.

Najseksipilnija žena na svijetu, Megan Fox, pati od puno čudnije fobije: 23-godišnjakinja se boji lošeg daha drugih ljudi.

A kako je Carmen Electra dobila posao koji ju je proslavio doista ne možemo shvatiti. Bivša Baywatch seks bomba naime, strahuje od vode! ˝Dobijem napadaje panike, čak i ako se samo približim nekoj vodenoj površini˝, priznala je Electra. Vode, tj vodenih životinja također se plaši i Rihanna.

Ono što se čini nevjerojatnim jest i fobija pop kraljice Lady Gage, koja se plaši seksa, premda je svoju pojavu izgradila upravno na njemu. ˝Što se tiče muškaraca, uopće nemam samopouzdanja˝, otkrila je u jednom intervjuu.

Johhny Depp i zvijezda serijala o mladom čarobnjaku Harryju Potteru,  Daniel Radcliffe, dijele istu fobiju i to od klaunova.  Prsata Katie Price poznatija i kao Jordan, strahuje od odlaska na wc sama.

Ipak, vjerojatno najčudniji od svih je David Beckham. Poznati nogometaš broji limenke Pepsi Cole, kako ne bi prenatrpao svoj frižider, a ako osjeti da ih ima previše promptno reagira te ih nekoliko odvadi.  Vjerojatno je financijska kriza i njega zahvatila pa strahuje da bi iz nekog razloga mogao oštetiti to čudo tehnologije, dok za novo nema sredstava.

No, slavni nisu jedini koji imaju čudne strahove. 11 posto svjetske populacije pati od nekog oblika fobije.

27.12.2009. 11:25:10
http://metro-portal.hr/koje-su-fobije-poznatih-i-slavnih/29422/