Metro-portal.hr

objavljeno 24.10.2013. 20:00:55
DOSTA!

Koje odluke žene ne moraju nikome objašnjavati

Soljenje pameti nacionalni je sport u Hrvatskoj, no postoje neke stvari na koje žena jednostavno ne smije dozvoliti utjecaj sa strane

Morate li uvijek biti savršeni? NE!
Morate li uvijek biti savršeni? NE! (DeviantArt)

Žene su pod velikim pritiskom medija i okoline da u svakom trenutku moraju biti savršene u svakom pogledu, no ipak postoje neke odluke u životu koje jednostavno moraju biti samo vaše i ničije druge.

Recimo, pitanje depilacije ... ne samo intimnih dijelova, već općenito. Društvo očekuje da sve bude uvijek glatko, meko kao svila i savršeno. E pa ne mora, i zbog toga se nikome ne trebate opravdavati.

Seks je jedna od stvari u kojoj odlučujete samo vi i ne smijete popustiti pred pritiscima okoline, bila to obitelj, prijateljice ili partner. Pritisak počinje već u pubertetu kad je važno kad ćete i s kim stupiti u prvi seksualni odnos, kad malo odrastete birate partnere prema svojim preferencijama, a ne po onome što misle prijateljice, udajete se za svog odabranika a ne roditeljskog, i taj mora poštovati vaše odluke i granice u krevetu. Točka.

Čim se završi fakultet, krenu pitanja o mužu i djeci. Neke žene to obave ranije, neke kasnije, a neke nikad. Svaka ima svoje razloge i ne treba ih opravdavati pred okolinom.

Jednako tako odabir karijere ili privatnog života i stambenog rješenja treba u životu ovisiti jedino o vama i vašim potrebama i željama, a te odluke tek ne trebate nikome obrazlagati osim samoj sebi. 

Sve u svemu, kad shvatite da je apsolutno sve u životu stvar vašeg osobnog izbora, bit ćete slobodni da to i napravite. Što prije, to bolje ...

24.10.2013. 20:00:55
http://metro-portal.hr/koje-odluke-zene-ne-moraju-nikome-objasnjavati/81245/