Metro-portal.hr

objavljeno 27.04.2018. 20:01:00
SLAŽETE LI SE?

Koja je najtraženija karakteristika novog partnera?

Što je to važnije čak i od seksa, za koji bi svi rekli da je jaako visoko na listi poželjnih karakteristika

Vrlo zanimljiv odgovor...
Vrlo zanimljiv odgovor... (Pixabay)

Što tražimo u budućem partneru? Da ima smisao za humor? Da je visokoobrazovan? Da ima veliki...auto?

Nijedno od toga. Ono što želimo, prema odgovorima 2 000 ispitanih, je osoba s kojom možemo voditi smislen i značajan razgovor.

U današnje doba kada je svijet toliko okrenut materijalnim dobrima, kada nas se pokušava uvjeriti da će nam sreću donijeti samo veliki mišići i dobre slike na društvenim mrežama, lijepo je čuti da ipak ciljamo na malo važnije stvari od toga. Da zapravo želimo nekoga s kime se možemo opustiti u dobrom starom razgovoru.

U studiji se pokazalo da je komunikacija traženija od fizičke privlačnosti, a 58% ispitanih potvrdilo je da bi partnerova loša uporaba jezika i gramatike moglo biti nešto što će ih vrlo brzo ohladiti, čak i više od lošeg seksa.

U inicijalnim fazama druženja kvaliteta razgovora od krucijalne je važnosti, jer njih 60% vjeruje da se moguće u nekoga zaljubiti odmah nakon prvog razgovora. 87% ispitanih navodi da dobar razgovor osobu odmah može učiniti privlačnijom.

S obzirom da su razgovori toliko važni, potrebno je pronaći dobru temu. Teme koje bismo, prema ovim rezultatima, trebali izbjegavati su hrana, sukob generacija, i dakako, politika. Te teme toliko su odbojne da čak 59% ispitanih tvrdi da nikada ne bi izašlo na spoj s osobom suprotnih političkih uvjerenja - kako bi se odmah na početku poštedjeli neminovnih rasprava.

Piše: Andrea Holi
27.04.2018. 20:01:00
http://metro-portal.hr/koja-je-najtrazenija-karakteristika-u-partneru-kojega-trazimo/111774/