Metro-portal.hr

objavljeno 04.05.2018. 18:01:00
ZNATE LI?

Koja je aplikacija najopasnija za mentalno zdravlje?

Uvjerljivo prvo mjesto po lošem utjecaju na psihu osvojio je Instagram, popularna aplikacija koja nudi mogućnosti filtriranja svih nesavršenosti

Instagram je najgori za zdravlje
Instagram je najgori za zdravlje (Arhiva)

Društvene mreže pokazale su se kao bog s dva lica - s jedne strane povezuju i usrećuju ljude, no sve više proviruje ono drugo, zlo lice aplikacija koje loše utječu na mentalno zdravlje svojih korisnika.

Nije ni čudo da je provedeno već cijeli niz istraživanja na tu temu, a u ovom zadnjem intervjuirano je gotovo 1500 ljudi starih od 14 do 23 godine o navikama korištenja društvenih mreža.

Ispitivalo se kako Instagram, Snapchat, Twitter, Facebook i YouTube utječu na njihovu psihu, a rezultati bi trebali zabrinuti sve, pa i vlasnike navedenih mreža.

Naime, uvjerljivo prvo mjesto po lošem utjecaju na psihu osvojio je Instagram, popularna aplikacija koja nudi mogućnosti filtriranja svih nesavršenosti, zbog čega se korisnici osjećaju tjeskobno, depresivno, usamljeno i neispunjeno.

Osim toga doživljavaju i FOMO ili Fear of missing out. Prevedeno - stalno su opterećeni time da "nešto propuštaju". Jedina društvena mreža koja je dobila samo pozitivne komentare je YouTube.

Pa vi puštajte klince da rade što hoće na svojim mobitelima...

04.05.2018. 18:01:00
http://metro-portal.hr/koja-je-aplikacija-najopasnija-za-mentalno-zdravlje/111912/