Metro-portal.hr

objavljeno 09.06.2010. 00:31:31
RAKITJE

Kod Zagreba ranjen jedan od ubojica Zorana Đinđića

Sretko Kalinić je pripadnik zemunskog klana, a u njega je pucao Miloš Simović, već osuđen za ubojstvo premijera Đinđića

Sretko Kalinić Miloš Simović
Sretko Kalinić Miloš Simović (Ranko Šuvar/Cropix)

Glasnogovornik Ministarstva unutarnjih polsova Krunoslav Borovec potvrdio je večeras Hini da je muškarac srednjih godina koji je danas teško ranjen najvjerojatnije iz vatrenog oružja na zagrebačkom jezeru u Rakitju, Sretko Kalinić, pripadnik zemunskog klana i jedan od optuženih za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića.

"Imamo indicije tko bi mogao biti počitelj i da bi se moglo raditi o sukobu kriminalnih miljea", izjavio je Borovec Hini, dodavši da će MUP RH uskoro na internetskim stranicama objaviti fotografiju osumnjičene osobe za pokušaj ubojstva. Policija nije odmah utvrdila identitet muškarca budući da kod sebe nije imao nikakvih dokumenata.

Sretko Kalinić je, po pisanju medija, pripadnik zemunskog klana i jedan od optuženih za ubojstvo srbijanskog premijera Zorana Đinđića, a u bijegu je od 2003. godine. Smatra se da je u njega pucao Miloš Simović, osuđen na 40 godina zatvora za ubojstvo premijera Đinđića.

Srbijanski mediji objavili su da je za Kalinićem raspisana tjeralica i da će se dobra suradnja srpskih i hrvatskih istražnih tijela nastaviti i u tom slučaju.

Sretko Kalinić ranjen je nešto prije podneva najvjerojatnije iz vatrenog oružja. Teško ozlijeđenog muškarca na jezeru u Rakitju opazio je Zagrepčanin koji je oko podneva došao u šetnju. Dok je hodao uz obalu jezera u susret mu je došao ranjeni muškarac, zatražio pomoć i srušio se u nesvijest. Prolaznik je obavijestio policiju i hitnu pomoć koja je teško ozlijeđenog muškarca odvela u Vinogradsku bolnicu.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o ozljedama u području trupa opasnima po život, no u policiji ili bolnici nije bilo moguće doznati o kakvim je točno ranama riječ. (hina/metro-portal)

09.06.2010. 00:31:31
http://metro-portal.hr/kod-zagreba-ranjen-jedan-od-ubojica-zorana-djindjica/42104/