Metro-portal.hr

objavljeno 12.09.2019. 16:31:00
NAJAVE

Kočani Orkestar + plesni show + after pary u Boogaloou

Nakon konceta će se nastaviti party pod nazivom Balkan Fiesta na kojem će se vrtiti popularna etno glazba od izvornih verzija do dubstepa, a kao iznenađenje će se tokom večeri pojaviti i plesačice u pratnji Kočani Orkestra

Cjelonoćni dernek
Cjelonoćni dernek (Twilight promotion)

U subotu 21. rujna će u zagrebačkom Boogaloo Clubu nastupiti makedonska etno gypsy brass atrakcija Kočani Orkestar. Kao posebni gosti će nastupiti plesne skupine Nipriye i Walde uz goste koje će nastupiti kao uz Kočan Orkesatr i nastupiti na Balkan Fiesta after partyju nakon koncerta.

Kočani orkestar je internacionalna koncertna atrakcija i jedan je od najcjenjenijih romskih sastava u svijetu. Glazbeni stil ovih neumornih trubača vrlo je zanimljiv i jedinstven. Kao koncertno ime vrhunske sviračke reputacije uživaju veliki ugled kod poklonika 'Balkan gypsy brass' glazbe. Tradicionalna romska glazba je temelj njihovog izraza kroz koji se isprepliću furiozna kola i svadbene veselice, sa tužnim i melankoličnim elegijama.

Kao glazbenici romskog porijekla iz Makedonije, veliku važnost pridaju upravo makedonskoj narodnoj glazbi, uz pomalo meksičkog melosa. Međutim iz njihovih instrumenata može se čuti i balkanskih, romskih, turskih, meksičkih i drugih utjecaja, te funky jazz s virtuoznim improvizacijama solista, kao i popularne pjesme današnjice u njihovim originalnim verzijama.

Na svom prvom Hrvatskom gostovanju 2003. godine u zagrebačkoj Tvornici, pod vodstvom Ismaila Salieva Kočani Orkestar su zapalili publiku i zasluženo osvojio status najboljeg trubačkog sastava. U veljači 2007. godine ansambl je dobio novo, ali također iskusno vodstvo u liku Bilenta Salieva, Ismailovog sina, te se postupno pojačao mlađim snagama. Ovaj iznimno popularni sastav može se pohvaliti redovitim nastupima u Zagrebu koji su već postali svojevrsna tradicija.

Dvije godine zaredom su dupkom napunili etno/rock pivnicu na zagrebačkom Bundeku u sklopu Rujanfesta, a u Boćarskom domu za doček nove godine napravili totalni urnebes. Od nedavno bilježe izvrsnu suradnju s hrvatskim bendom kubanskog usmjerenja Cubismo, s kojima su gostovali u emisiji 'Garaža' na HRT-u a zajedno su snimilii pjesmu "Cumbanchero". S Lukom Nižetićem su snimili pjesmu i video spot "Kad orkestar zasvira". Redoviti su gosti klubova duž cijele Jadranske obale, od Istre do južne Dalmacije. Osim u Hrvatskoj, Kočani orkestar je nastupao i u Francuskoj, Americi, Kanadi, Turskoj, Italiji, Sloveniji....

Vrata Boogalooa će se otvoriti u 21sati, a Kočani Orkestar će se popeti na pozornicu u 22:00. Nakon konceta će se nastaviti party pod nazivom Balkan Fiesta na kojem će se vrtiti popularna etno glazba od izvornih verzija do dubstepa, a kao iznenađenje će se tokom večeri pojaviti i plesačice u pratnji Kočani Orkestra.

Cijena ulaznica iznosi 60 kn u pretprodaji i 80 kn na ulazu. Ulaz samo na Balkan Fiesta after party će iznositi 20 kn i moći će se kupiti samo na ulazu u klub. Posjetitelji koncerta će moći slobodno ostati na Balkan Fiesta after partyju.

Pretprodajna mjesta: Boogaloo Club - Ulica grada Vukovara 68, Dirty Old Shop - Tratinska 18, Rockmark - Berislavićeva 13, Kloto - Masarykova 14, Entrio susutav - www.entrio.hr, Eventim sustav - www.eventim.hr

12.09.2019. 16:31:00
http://metro-portal.hr/kocani-orkestar-plesni-show-after-pary-u-boogaloou/120639/